Το ανοδικό του μομέντουμ συντηρεί στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταφέρνοντας σχετικά γρήγορα να διαγράψει τις αρχικές απώλειες που σημείωνε στην έναρξη της συνεδρίασης. Η ελληνική αγορά κινείται σήμερα στον απόηχο των χθεσινών στοιχείων για τον πληθωρισμό ο οποίος επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο για πρώτη φορά μετά από 15 μήνες, από το 12,1% του Ιουνίου στο 11,6%.

Η άνοδος αυτή διατηρεί το ελληνικό χρηματιστήριο στη ζώνη των 860 μονάδων, με τον τζίρο όμως να κινείται σε ρυθμούς καλοκαιρινών διακοπών.

Περί τις 11:30 ο Γενικός Δείκτης σημειώνει οριακή άνοδο της τάξεως του 0,1%, διαπραγματευόμενος πέριξ των 861 μονάδων.

Ο τζίρος μετά βίας έχει ξεπεράσει τα 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στο 1,1 εκατ. μετοχές.

Οριακά ενισχύεται και ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με τον Mid Cap να κινείται ελαφρώς υψηλότερα στο +0,23% και τον τραπεζικό δείκτη να έχει υπερβεί το +0,90%.

Ελλάκτωρ, Εθνική, Σαράντης και Alpha Bank ξεχωρίζουν από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με κέρδη της τάξεως του 2,19%, 1,45%, 1,76% και 2% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα ΟΠΑΠ, Motor Oil και ΕΛΠΕ είναι οι μετοχές οι οποίες παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή, υποχωρώντας κατά 1,84%, 1,45% και 1,10% αντίστοιχα.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ideal Holdings: Έκλεισε η συμφωνία πώλησης της Three Cents στην Coca-Cola HBC



Ακολουθήστε το Money Review στο Google News