Η σημερινή συνεδρίαση σηματοδοτεί την έναρξη του γ΄ τριμήνου αλλά και του β΄ εξαμήνου για το 2022. Το ερώτημα που πλανάται πάνω από το Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι αν θα αφήσει πίσω τους τις κακουχίες του α΄ εξαμήνου οι οποίες του στοίχισαν απώλειες της τάξεως του 9,28% και θα κάνει restart, ή θα παραμείνει εγκλωβισμένο στον πτωτικό κύκλο του Ιουνίου.

Ένας καθοδικός κύκλος που κατά 99,9% συνέβαλε στην άσχημη αυτή επίδοση, καθώς στο σύνολο του Ιουνίου το ελληνικό χρηματιστήριο απώλεσε 9,01% και βρέθηκε στο κλείσιμο του α΄ εξαμήνου στις 810 μονάδες. 

Πλέον για να φθάσει στις 900 μονάδες τις οποίες έπιασε στις αρχές Ιουνίου, έχει μεγάλη απόσταση να διανύσει και αν συνεχισθεί η τάση που θέλει τους επενδυτές απόντες από τη Λεωφόρο Αθηνών, η όποια ανοδική αντίδραση θα στερείται δυναμικής. 

Η σημερινή εικόνα 

Με τις αγορές στην Ευρώπη να έχουν ηρεμήσει μετά το εκ νέου μαζικό sell-off και τα χρηματιστήρια να αντιδρούν με συντηρητικές ανοδικές κινήσεις, ίδια είναι η εικόνα που παρουσιάζει και η ελληνική αγορά. 

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο περί του 0,65% και έχει ανέβει στις 815,49 μονάδες, σε κοντινή απόσταση από τις 810 μονάδες του χθεσινού κλεισίματος.

Ο τζίρος τουλάχιστον στο πρώιμο στάδιο της συνεδρίασης δείχνει ενθαρρυντικές ενδείξεις διαμορφούμενος στα 13 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στα 4 εκατ. τεμάχια. 

Συντηρητική και η άνοδος που σημειώνουν οι Δείκτης της Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης ευρισκόμενοι στο +0,65% και 0,55% αντίστοιχα.
Οι μετοχές των δύο ακριβότερων εταιρειών στο ελληνικό χρηματιστήριο έχουν ακροβολιστεί στα δύο άκρα του FTSE Large Cap, με αυτή της Coca Cola να ενισχύεται κατά 2,11% και του ΟΤΕ να υποχωρεί κατά 2,60%, όντας οι δύο μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με εκ των μεγαλυτέρων μεταβολών.

Στο +2,47% βρίσκεται η ΓΕΚ Τέρνα και στο +2% η Motor Oil, με άνοδο της τάξεως του 1,82% κινείται η μετοχή της Ελβαλχαλκόρ. 

Βιοχάλκο και ΕΛΠΕ υποχωρούν κατά 1,11% και 1,28% αντίστοιχα. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Δημόσια πρόταση για τo 100% της Byte κατέθεσε η Ideal Holdings

ΤτΕ: Πιστωτική επέκταση και ενίσχυση της κερδοφορίας οι προκλήσεις για τις τράπεζες

 



Ακολουθήστε το Money Review στο Google News