Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό πρωταθλήματος νέων ILCA 6, το χρονικό διάστημα 29 Ιουνίου με 6 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης ενώ το στηρίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Καλαμαριάς.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Ομίλου και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Άκη Τσαλίκη, για τις προετοιμασίες του θαλάσσιου στίβου που στήνεται στο Θερμαϊκό κόλπο.

«Είναι πολύ σημαντικό να αναλαμβάνουμε τέτοιες διοργανώσεις στη χώρα μας. 400 αθλητές από 34 χώρες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6 (πρώην κατηγορία laser radial) στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ΝΟΘ είναι η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα, μια χώρα άμεσα συνδεδεμένη με το υγρό στοιχείο.

Ο ΝΟΘ έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναλαμβάνει πρωταθλήματα τέτοιας εμβέλειας, δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες αθλητές να συμμετέχουν σε μεγάλες διοργανώσεις και συγχρόνως να αναπτύσσει τον αθλητικό τουρισμό, χωρίς μάλιστα την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Νίκη Αναστασίου

Μήνυμα στήριξης έστειλε η Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6, που θα διεξαχθεί το διάστημα 29 Ιουνίου με 6 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Κλείσιμο

Αναλυτικά το μήνυμα της Προέδρου της ΕΙΟ, Ανδρονίκης Αναστασίου:

«Τα τελευταία χρόνια ο ιστορικός Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης και τα αφοσιωμένα στελέχη του φιλοξενούν με επιτυχία διεθνείς διοργανώσεις, αναβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό το ιστιοπλοϊκό προφίλ της Βόρειας Ελλάδας.

Αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο, ανέλαβε να βγάλει εις πέρας μια εξαιρετικά δύσκολη διοργάνωση, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεότητας ILCA 6.

Στο διάστημα αυτό θα βρεθούν στην Θεσσαλονίκη περισσότερα από 300 νεαρά αγόρια και κορίτσια από όλη την Ευρώπη που αποτελούν το μέλλον, την ελπίδα και τη συνέχεια της ιστιοπλοΐας.

Μεταξύ αυτών και τα δικά μας ταλαντούχα παιδιά, η Εθνική μας ομάδα, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους, μας έχουν ήδη χαρίσει παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια στην κατηγορία τους.

Αυτά τα κορίτσια και αυτά τα αγόρια να είστε βέβαιοι ότι θα είναι και οι Ολυμπιονίκες του μέλλοντος μας, οι οποίοι θα έχουν πάντα κατά νου και θα πορεύονται με τις δυο σπουδαιότερες ηθικές διακρίσεις που έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό το άθλημα μας, ένα βραβείο Fair Play και ένα καθαρό άθλημα χωρίς ούτε ένα κρούσμα doping στην ιστορία του.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι δουλεύουν εθελοντικά για την επιτυχία των αγώνων, αλλά και τους δημόσιους φορείς και τους χορηγούς, οι οποίοι στηρίζουν με κάθε τρόπο την διοργάνωση.

Καλή επιτυχία σ’ όλους, καλή επιτυχία στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης!

Είμαστε μαζί σας!»

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr