Sponsored Content

Οι ειδικοί λένε ότι η επιλογή νερού είναι ιδιαίτερα σημαντική για την απόλαυση ενός γεύματος. Αν διαλέξουμε λάθος προϊόν μπορεί να αδικήσουμε το φαγητό και να χαλάσουμε την αίσθηση που μας δίνει. Αντίθετα αν επιλέξουμε ένα νερό αγνό και ισορροπημένο μπορούμε να απογειώσουμε γευστικά ένα γεύμα ό.τι κι αν περιλαμβάνει.

Σε κάθε περίπτωση, τα τελευταία χρόνια η φιλοσοφία του γευστικού χαρακτήρα του νερού είναι στο επίκεντρο των ειδικών (σομελιέρ νερού) αλλά και των καταναλωτών που σταδιακά μυούνται στη διαδικασία. Οι ειδικοί αντιμετωπίζουν το νερό όπως ακριβώς τα κρασιά δηλαδή το ταιριάζουν αρμονικά με το φαγητό μαθαίνοντας τους καταναλωτές να εκτιμούν τη γεύση του νερού αλλά και να ξεχωρίζουν τις διαφορές ανάμεσα στα διαφορετικά προϊόντα που κυκλοφορούν.

Γενικά, η γεύση του κάθε νερού εξαρτάται από τη σύστασή του σε μέταλλα, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο και νάτριο, γι αυτό άλλωστε είναι διαφορετική από προϊόν σε προϊόν. Αν το νερό περιέχει πολύ νάτριο είναι πιο αλμυρό, αν είναι πλούσιο σε μαγνήσιο έχει πιο μεταλλική και λίγο πικρή γεύση ενώ αν έχει παραπάνω ασβέστιο τότε έχει γλυκιά γεύση.

Το πιο σημαντικό από όλα βέβαια είναι το νερό να είναι πραγματικά αγνό, χωρίς ίχνη τοξικών χημικών αποβλήτων στη σύνθεσή του, δηλαδή χωρίς νιτρικά. Άλλωστε οι γευστικοί μας κάλυκες επηρεάζονται κατά πολύ από το νερό που πίνουμε είτε περιέχει ανθρακικό είτε όχι. Ειδικά τα σοδόνερα όταν δεν είναι ισορροπημένα έχουν έντονη και ιδιαίτερα ξινή επίγευση που δεν είναι καθόλου ευχάριστη και μπορεί κυριολεκτικά να καταστρέψει ένα γεύμα.

Σε αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία το AQUA Carpatica που είναι το μόνο νερό στον κόσμο με μηδέν νιτρικά (ανθρακούχο) ή σχεδόν μηδενικά νιτρικά (απλό) μας οδηγεί βήμα βήμα στην εξερεύνηση της γεύσης του νερού ώστε να καταλήξουμε στην επιλογή που μας ταιριάζει καλύτερα.

Κλείσιμο

Γεύση και αγνότητα σε τέλεια ισορροπία
Από τις πιο αγνές πηγές του κόσμου που βρίσκονται στα Καρπάθια όρη, εκεί που η άγρια πανίδα και τα παρθένα δάση δημιουργούν το πιο μαγευτικό φυσικό σκηνικό, αναβλύζει το νερό AQUA Carpatica.

Κρυστάλλινο, με υπέροχη γεύση και χωρίς νιτρικά, ιδανικό για όσους φροντίζουν την υγεία τους. Πρόκειται για το ιδανικό νερό για βρέφη, παιδιά, εγκυμονούσες μητέρες και θηλάζουσες, αλλά και για όλους όσοι προσέχουν τη διατροφή τους και θέλουν να έχουν καλή υγεία.
Το συγκεκριμένο νερό είναι πλούσιο σε ασβέστιο και μαγνήσιο, γι’ αυτό και η γεύση του είναι ιδιαίτερα απαλή και ευχάριστη χωρίς καμία επίγευση. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αφήνει μια αναζωογονητική αίσθηση στο στόμα χωρίς να επηρεάζει τις γεύσεις του φαγητού που το συνοδεύουν. Το AQUA Carpatica αναδεικνεύει γευστικά τα γεύματά μας ενώ παράλληλα είναι ευεργετικό για τον οργανισμό.

Το ίδιο ισχύει και για το AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο νερό, το ένα λίτρο του οποίου παρέχει το 41% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ενός ενήλικα σε ασβέστιο και το 28% σε μαγνήσιο.

Στα ανθρακούχα νερά ιδιαίτερο ρόλο παίζει ακόμα και η ένταση της ανθράκωσης. Η ποσότητα και η κατανομή των φυσαλίδων – ή η έλλειψη τους – διαμορφώνουν την αίσθηση που δημιουργείται στο στόμα από το νερό. Το AQUA Carpatica ανθρακούχο είναι Φυσικώς Ανθρακούχο Μεταλλικό Νερό, πλούσιο σε φυσαλίδες CO2. Κάτω από την επιφάνεια της γης, σε βάθος μεγαλύτερο από 200 μέτρα, ένα στρώμα μεταμορφωσιγενούς πετρώματος προστατεύει το νερό, καθώς αυτό αναμιγνύεται υπόγεια με φυσικό διοξείδιο του άνθρακα (CO2), δίνοντας του τις φυσικές φυσαλίδες του, την ξεχωριστή γεύση και τη βελούδινη υφή του που το κάνουν μοναδικό.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr