Συνεχίζεται και σήμερα το 14ο συνεδρίο της Νέας Δημοκρατίας, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Οι εργασίες σήμερα Κυριακή, συνεχίζονται με ομιλίες μεταξύ άλλων του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά και κλείνουν στις 12:30 με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Δείτε ζωντανά τις εργασίες του συνεδρίου:

Η τρίτη μέρα του γαλάζιου συνεδρίου σήμερα θα είναι και η πολιτικά πιο πυκνή, με μεγάλες ομιλίες. Από νωρίς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι στα Σπάτα, ενώ προς το μεσημέρι θα πάρουν τον λόγο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που είχε ένα μικρό ατύχημα κατ’ οίκον και δεν μπόρεσε να έρθει την Παρασκευή, και, βεβαίως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Νωρίτερα, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα θα έχουν απευθυνθεί στο συνέδριο η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα και ο δήμαρχος της Οδησσού Γκενάντι Τρουχάνοφ.

Αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, ξεκινά η διαδικασία εκλογής της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και, βεβαίως, θα ψηφίσει ο κ. Μητσοτάκης. Ο ηλικιακός μέσος όρος μειώνεται κατά πολύ, ενώ έτσι κι αλλιώς σχεδόν το 40% των συνέδρων είναι κάτω από 35 ετών.

Αρκετές υποψηφιότητες έχουν άρωμα ΟΝΝΕΔ, μεταξύ αυτών οι: Νίκος Παπουτσής, Γιάννης Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Μίχας, Νίκος Παπαχρήστου, Ανδρέας Κυριακόπουλος, Βασίλης Βιτανόπουλος, Κώστας Μητσόπουλος (παλιός οννεδίτης), Βασίλης Σιαδήμας, Αποστόλης Μπακόλας, Νίκος Δημάκης (παλιός οννεδίτης), Μάνος Κασσελάκης (παλιός γραμματέας ΔΑΠ), Θανάσης Ζαμάνης, Ανδρέας Καρασαρίνης, Γιάννης Πολιτόπουλος (από την παλιά φρουρά), Ελένη Χαραλάμπους, Κατερίνα Καραβιώτη, Όλγα Μαγγανά, ενώ από την παλαιότερη φρουρά υποψήφιες είναι οι Μάρθα Σαμαρά, Ντόρα Πάλλη και Όλγα Βησσαράκη.

Από τη Θεσσαλονίκη υποψήφιοι, μεταξύ άλλων είναι οι Ζήσης Ιωακείμοβιτς, Γιώργος Ασημακόπουλος, Διονύσης Μανωλόπουλος και Στέλιος Τσομαρίδης. Άλλα ονόματα με αναφορές στην περιφέρεια είναι οι: Γιώργος Σωτηρόπουλος, Νίκος Κεφαλογιάννης (από Ρέθυμνο), Γιάννης Μαρτάτος, Νίκος Λυσιγάκης, Αχιλλέας Κέλλας ( Λάρισα) και Αντώνης Γραβάνης (Ροδόπη).

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στην Καβάλα: Σκότωσε τη 43χρονη και την κοίταζε επί 3 ώρες μέχρι να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει

Ουκρανία: Παρέλαση στη Μόσχα, ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Οδησσό, Χάρκοβο, Λουχάνσκ – Aνησυχία στην Ευρώπη

Κατακραυγή για τις καταστροφές στο ΑΠΘ – Πώς ήταν ο χώρος πριν «μπουκάρουν» με βαριοπούλες

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr