Με κακοκαιρία θα κυλήσουν οι επόμενες ώρες, σύμφωνα με προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Το τοπίο του καιρού έχει αρχίσει να αλλάζει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές πρόσκαιρες βροχές και στα νότια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.

Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας (πάνω από τα ~1200m), ενώ από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να εκδηλώνονται και σε περιοχές πάνω από τα ~800m.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις έως 6-7 μποφόρ, στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 6-7 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο αρχικά νοτιοανατολικοί έως 8 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 2 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής κατά της διάρκεια της Κυριακής 17/04.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η κακοκαρία αναμένεται να συνεχιστεί και τη Μεγάλη Δευτέρα, ενώ τη Μεγάλη Τρίτη, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει μια μικρή βελτίωση. Ο καιρός τη μεγάλη Τετάρτη θα αρχίσει να βελτιώνεται για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και θα υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας. Τη Μεγάλη Πέμπτη αναμένονται, ωστόσο, τοπικές βροχές πάλι στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αν κι εφόσον διατηρηθούν περιμένουμε βροχοπτώσεις από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία και βορειότερα στη Μακεδονία και τη Θράκη κατά διαστήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα υπάρξουν πολύ μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει, θα φτάνει στους 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, στους 23 με 24 βαθμούς στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στους 22 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές της χώρας. Τη Μεγάλη Παρασκευή, τουλάχιστον τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα, δείχνουν ο καιρός να είναι βελτιωμένος με 22 και 24 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα και γενικότερα ο καιρός φαίνεται να είναι ήπιος,. 

Ειδήσεις σήμερα

Ελλάδα: Αλλάζουν όλα στα τρένα – Επεσαν οι υπογραφές

Χημικό ευνουχισμό για τους βιαστές ανηλίκων εξετάζει το Περού

Μυστήριο με… σαρκοφάγο που βρέθηκε θαμμένη 19 μέτρα κάτω από την Παναγία των Παρισίων

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr