Περιορισμένες κινήσεις σημειώνουν οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς η αμερικανική Fed σχεδιάζει σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής ενώ την προσοχή των επενδυτών συνεχίζει να προσελκύει και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,50% στις 458,27 μονάδες, με τις μετοχές του κλάδου υγείας να κερδίζουν 0,9% και τον τομέα ενέργειας να χάνει 1,2%.

Η μετοχή της Shell σημείωσε πτώση 1,2% καθώς ανακοίνωσε ότι θα έχει απομειώσεις έως 5 δισεκ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο ως αποτέλεσμα της απόφασής της να αποχωρήσει από τη Ρωσία.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,15%, ο γερμανικός DAX με άνοδο 0,50%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,69%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,94% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 στο +0,56%

Χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,6%, μετά τα σχόλια δύο μελών της Fed που αύξησαν τις προσδοκίες ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει μια πιο επιθετική πολιτική σύσφιξης.

Στο «κόκκινο» βρέθηκαν νωρίτερα οι δείκτες στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ασίας κατά την τέταρτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις ιαπωνικές μετοχές να υποχωρούν σχεδόν 2%.

Συγκεκριμένα, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 1,69%, ενώ ο Topix υποχώρησε 1,72%. 

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite υποχώρησε 0,69%, ενώ το ο δείκτης Shenzhen σημείωσε πτώση 0,96%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,66% και ο τεχνολογικός δείκτης Hang Seng ήταν 2,12% χαμηλότερος. Οι μετοχές της Bilibili υποχώρησαν έως 4,27% και οι μετοχές της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν πτώση 1,95%.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 1,2%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί 0,6%.

Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνα της ΕΕ για σαλμονέλα στα αυγά Kinder – Πάνω από 100 ύποπτα κρούσματα σε παιδιά

Στην ανακρίτρια σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης, καταθέτει για το θάνατο της Τζωρτζίνας

ΗΠΑ: Νεκρός ράπερ έδωσε το «παρών» στο… αποχαιρετιστήριο πάρτι του – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr