Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο του κόσμου ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από το λιμάνι Γιτσάνγκ στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας.

Το Yangtze River Three Gorges 1, όπως είναι το όνομά του, κινείται χάρη σε μια τεράστια μπαταρία των 7.500 κιλοβάτ την ώρα, την οποία κατασκεύασε η Contemporary Amperex Technology, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο.

Το πλοίο έχει 100 μέτρα μήκος και 16 πλάτος και μπορει να μεταφέρει 1.300 επιβάτες. Μπορεί να ταξιδέψει περίπου 100 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, γλιτώνοντας έτσι 530 μετρικούς τόνους καύσιμο.

Προς το παρόν, το κρουαζιερόπλοιο ταξιδεύει στον ποταμό Γιάνγκτσε. Θα ξεκινήσει τα εμπορικά ταξίδια τον επόμενο μήνα.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το κρουαζιερόπλοιο σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω τον στόλο της με ηλεκτρικά πλοία, δημιουργώντας και μια σειρά από σημεία φόρτισης κατά μήκος του ποταμού.

Οι επιβάτες ανέφεραν ότι το πλοίο είναι πραγματικά αθόρυβο και δεν καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι εν πλω. Ο καπετάνιος του εξήρε τα συστήματα πλοήγησής του, τα οποία ελέγχονται από έναν υπολογιστή.

«Προηγουμένως, χρησιμοποιούσα την εμπειρία μου για να δω αν κάτι δεν πάει καλά με το πλοίο. Τώρα όλα ελέγχονται από υπολογιστή. Για προβλήματα με την κατανάλωση του ηλεκτρισμού και την αντοχή της μπαταρίας, υπάρχουν στοιχεία για σύγκριση και αυτόματος έλεγχος», δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg.

moneyreview.gr



Ακολουθήστε το Money Review στο Google News