Το 2020 η Brabus παρουσίασε ένα τετρακίνητο «θηρίο» που βασίζεται στην Mercedes G-Glass με απόδοση 800 PS. Πλέον η εταιρεία βελτιώσεων δημιουργεί μία ακόμα πιο ακραία έκδοση, με το εξοπλιστικό πακέτο «Superblack», την ύπαρξη καρότσας και πολλών ακόμα ιδιαίτερων κατασκευών.

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι κατά 68,9 εκατοστά πιο μακριά από την ήδη απλή G-Class κάτι που την καθιστά πραγματικά θηριώδη, με το συνολικό της μήκος να φθάνει αισίως στα 5,31 μέτρα.

Στην ανάρτηση έχουν γίνει σημαντικές μετατροπές και έχουν προστεθεί οι πανάκριβοι και αρκετά εξειδικευμένοι portal axles, οι οποίοι πέρα από τα άλλα off-road οφέλη, ανεβάζουν και την απόσταση από το έδαφος στα 49 εκατοστά.

Σε αυτό συμβάλλουν και οι μεγάλοι τροχοί των 22 ιντσών, οι οποίοι σε συνδυασμό με τις δυνατότητες της τετρακίνησης της G-Class υπόσχονται ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο πέρασμά της.

Ο πειραγμένος από την Brabus V8 κινητήρας της Mercedes αποδίδει 800 ίππους και 1.000 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας απίστευτες επιδόσεις για το μέγεθος, τον χαρακτήρα, αλλά και το βάρος του αυτοκινήτου που φτάνει τα 2.936 κιλά. 

Συγκεκριμένα για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 4,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 210 χλμ/ώρα, πριν μπει ο ηλεκτρονικός «κόφτης». 

Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση, η συγκεκριμένη έκδοση είναι καλυμμένη παντού με ακριβό δέρμα, ακόμα και το δάπεδο. Υπάρχουν λογότυπα με το σήμα «77» για να θυμίζει την ίδρυση της εταιρίας το 1977, ενώ υπάρχουν πολλές πινελιές από μαύρο χρώμιο και carbon fiber.

H εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση έχει τονιστεί ακόμα περισσότερο με ένα νέο body kit, ενώ ακόμα και οι πλευρικές εξατμίσεις είναι βαμμένες σε κόκκινο χρώμα, ότι πιο «ψαρωτικό» μπορεί να υπάρξει σε εμφάνιση αλλά -κυρίως- σε ήχο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr