Το X-Bow GT2, όπως το ονομάζει η αυστριακή εταιρεία μπορεί να έχει εντυπωσιακή απόδοση, ωστόσο σημαντικότερο για τη φίρμα είναι η ελαφριά κατασκευή. Να θυμίσουμε ότι το νέο μοντέλο πρόκειται να είναι το δεύτερο αυτοκίνητο που θα κυκλοφορεί στους δρόμους, μετά το «ανοιχτό» X-Bow. 

Το τελευταίο προσφέρεται σε διάφορες μορφές και οι πωλήσεις του είχαν ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν και πιο συγκεκριμένα το 2008.

Το νέο GT2 ήδη βρίσκεται σε διαδικασία χειμερινών δοκιμών εξέλιξης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρει μια εντελώς νέα εμφάνιση, καθώς και αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, θέλοντας να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως τα Radical Rapture και Dallara Stradale.

Η ισχύς προέρχεται από τον 5κύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2,5 λίτρων, που συναντάμε στο Audi RS3. Η απόδοσή του όμως έχει αυξηθεί στους σχεδόν 600 ίππους, με το X-Bow R να αποδίδει περίπου τη μισή από αυτή. Η δύναμη μεταφέρεται αυτούσια στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου σειριακού κιβωτίου 7 σχέσεων και του μπλοκέ διαφορικού, ενώ αναφορικά με το βάρος του, η KTM κατάφερε να το περιορίσει στα 1.048 κιλά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr