Την ολοκλήρωση της πώλησης χαρτοφυλακίου με μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) από τον κλάδο της ναυτιλίας, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, κατόπιν των απαραίτητων εγκρίσεων που έλαβε η τράπεζα, μεταξύ άλλων και αυτή από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το χαρτοφυλάκιο με την ονομασία Project Dory, συνολικής αξίας 400 εκατ. ευρώ, πωλήθηκε στη Davidson Kempner Capital Management, με τη συμφωνηθείσα τιμή να οριστικοποιείται στα 200 εκατ. ευρώ, ή στο 53% της μικτής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα:

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 4ης Ιανουαρίου 2022, η Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η θυγατρική της Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ολοκλήρωσε την πώληση χαρτοφυλακίου ναυτιλιακών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE), “Project Dory”, συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας ύψους €0,4 δισ. (η “Συναλλαγή”), σε εταιρεία του ομίλου της Davidson Kempner Capital Management LP.

Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα της Συναλλαγής ανέρχεται σε €0,2 δισ. ή 53% της μεικτής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου.

Η Συναλλαγή ολοκληρώθηκε κατόπιν λήψης όλων των απαραίτητων εγκρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της συναίνεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τρ. Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Trastor

Τρ. Πειραιώς: Στο 0,2% του συνολικού ενεργητικού η έκθεση στη Ρωσία

Τράπεζες: Ανεβάζουν ταχύτητα για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια

 



Ακολουθήστε το Money Review στο Google News