Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έχει πίσω του μία ιστορία ενός παιδιού που βρέθηκε να έχει πορτογαλικό διαβατήριο και να μην ξέρει να μιλήσει καθόλου τα μολδαβικά παρότι γεννήθηκε στη Μολδαβία. Και αυτό μέχρι να κληθεί στην Εθνική Μολδαβίας καθώς τότε έμαθε τη γλώσσα. Γεννημένος στο Ιαλοβένι της Μολδαβίας άφησε τη χώρα του για να βρεθεί για έναν χρόνο στην Ουκρανία και μετά στην Πορτογαλία, όπου και έζησε για χρόνια και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Ο ίδιος είχε πει πως «όντως γεννήθηκα εκεί στις 16 Γενάρη του 1998 στη Μολδαβία. Όμως ήταν τέτοιοι οι καιροί και οι δυσκολίες που οι γονείς μου Ιβάν και Νατάλια πήγαν να δουλέψουν στο εξωτερικό. Εγώ σε ηλικία 3 ετών μαζί με την αδερφή μου τη Σαμπίνα, 5 ετών τότε, πήγαμε για έναν χρόνο στην Ουκρανία να μείνουμε στο σπίτι του αδερφού του πατέρα μου.

Όταν ο πατέρας μου έλυσε όλα τα γραφειοκρατικά θέματα πήγαμε στην Πορτογαλία και την πόλη του Ρίο Μάιορ». Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ όπως είχε επισημάνει η μαμά του, η Νατάλια που είναι Μολδαβή, από αθλητικής πλευράς από μικρός είχε ασχοληθεί με πολλά αθλήματα. «Ο Όλεγκ ήταν ένα χαρισματικό και ταλαντούχο παιδί.

Έκανε τάε κβο ντο, στίβο, κολύμπι, μπάσκετ και τένις. Κάθε φορά είχα προπονητές από κάθε άθλημα να έρθουν να με πείσουν να πάει στην ομάδα τους. Όμως ο Όλεγκ ήθελε το ποδόσφαιρο. Θυμάμαι τη χαρά του όταν πέτυχε στα δοκιμαστικά της Σπόρτινγκ. Για έναν χρόνο έκανε μεγάλα ταξίδια. Ήταν δύσκολο. Σε κάποια στιγμή του είπα πως πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο σχολείο του. Ο Όλεγκ συμφώνησε και γύρισε στη ομάδα της Ρίο Μάιορ», είχε αναφέρει.

Ο Όλεγκ όμως αυτές τις μέρες βιώνει και αυτός δύσκολες στιγμές καθώς κατά το ήμισυ είναι Ουκρανός. Ο πατέρας του Ολεγκ, Ιβάν Ρέαμπτσιουκ, γεννήθηκε στην πόλη Βίννιτσα ή Βίννιτσια, στη δυτικό-κεντρική Ουκρανία. Όταν γνώρισε τη Μολδαβή Νατάσα, μητέρα του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, μετακόμισε στη Μολδαβία. Άλλαξε χώρα όμως και πάλι οι συνθήκες δεν βοηθούσαν ώστε το ζευγάρι να συνεχίσει να μένει εκεί. Από εκεί η οικογένεια βρέθηκε μέσω Ουκρανίας (για τα δύο αδέρφια Όλεγκ και Σαμπίνα, που είναι πολύ αγαπημένα και δεμένα) στην Πορτογαλία.

View this post on Instagram A post shared by Oleg (@oleg.ri)

Ουσιαστικά ο Ρέαμπτσιουκ είναι ένα παιδί μεγαλωμένο σε τρεις διαφορετικές χώρες. Είναι και Μολδαβός και Ουκρανός και Πορτογάλος. Τα περισσότερα χρόνια βέβαια της ζωής του τα πέρασε στην Πορτογαλία. Αυτές τις ημέρες ωστόσο αγωνιά και έχει το μυαλό και στην Ουκρανία για την οικογένεια του πατέρα του λόγω της εισβολής των Ρώσων στη χώρα. Όπως τόνισε ο ίδιος άλλωστε στο Mega «είμαι πολύ λυπημένος, επειδή ο πατέρας μου είναι από την Ουκρανία και η οικογένειά μου από την πλευρά του πατέρα μου είναι στην Ουκρανία. Νοιαζόμαστε. Καλούμε κάθε μέρα να μάθουμε νέα τους και ελπίζω ότι όλα θα λήξουν ειρηνικά».

@Photo credits: INTIME

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr