Η αμερικάνικη εταιρεία μας έχει ήδη προετοιμάσει για την είσοδό της στα πρωταθλήματα του 2023, με την κατασκευή του πρωτότυπου αγωνιστικού 4ης γενιάς για την κατηγορία Grand Touring Prototype (GTP) της IMSA.

Το αγωνιστικό της Cadillac θα «καλύπτει» τις προδιαγραφές και του Ευρωπαϊκού αντίστοιχου πρωταθλήματος αντοχής και η εταιρεία μας δίνει μια ιδέα για το πώς θα μοιάζει το αυτοκίνητο. Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι το αγωνιστικό της αυτοκίνητο θα αναπτυχθεί από κοινού από την Cadillac Racing Design με τη βοήθεια της Dallara.

«Το νέο μας αγωνιστικό θα είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς IMSA και ACO αλλά τα χαρακτηριστικά της μάρκας Cadillac, θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμα», ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Chris Mikalauskas, επικεφαλής δημιουργικός σχεδιαστής αμαξώματος του Αμερικανού κατασκευαστή. Και τόνισε: «Θα συνδυάζει τόσο την προηγμένη αεροδυναμική, όσο και την λειτουργικότητα με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αγωνιστική χρήση. Στοιχεία από το DNA της Cadillac, όπως είναι τα κάθετα φωτιστικά στοιχεία και οι αιωρούμενες λεπίδες, θα υπάρχουν παντού».

Η Cadillac λέει ότι θα αποκαλύψει πλήρως το αγωνιστικό της Project GTP μέσα στο προσεχές καλοκαίρι, ενώ υπολογίζεται πως η πρώτη του επίσημη εμφάνιση στις πίστες θα είναι ο 24ωρος αγώνας της Daytona, τον Ιανουάριο του 2023.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr