Η «φρέσκια» Mercedes-Benz G-Class θα διαθέτει κυρίως μικρές αισθητικές αλλαγές χωρίς να επηρεαστεί η χαρακτηριστική εικόνα του αμαξώματος. 

Η ανανέωση της G-Class έρχεται σε μια στιγμή που η Γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται να επεκτείνει τη γκάμα του μοντέλου και να προσφέρει νέες και πλήρως επικαιροποιημένες εκδοχές. Τι σημαίνει αυτό; Μα τον εξηλεκτρισμό της G-Class, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για μια έκδοση που θα έχει έντονα τα στοιχεία της περιπέτειας, με εξωτερική σκάλα για πρόσβαση στην οροφή, κλπ.

Να αναφερθεί ότι το 2024 θα κάνει την εμφάνισή της η ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου που θα είναι φυσικά τετρακίνητο και θα φέρει το όνομα EQG. Για την ώρα, η Mercedes- Benz περιορίζεται σε επεμβάσεις που έχουν να κάνουν με το φρεσκάρισμα της εικόνας του εμβληματικού εκτός δρόμου μοντέλου της. Μιλάμε για επεμβάσεις που έχουν να κάνουν με το σχήμα των πρόσθετων τόξων στα φτερά, πάνω από τους τροχούς, που θα είναι πλέον πιο «τετράγωνο».

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν το αυτοκίνητο σε χιονισμένο περιβάλλον, προφανώς κατά τη διάρκεια δοκιμών σε ιδιαίτερα ψυχρές συνθήκες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το καμουφλάζ κρύβει πολλά αλλά το μέγεθος των ανοιγμάτων στις γωνίες της μπροστινής όψης φαίνεται να είναι πιο μεγάλο από το υπάρχον μοντέλο, ενώ στην οροφή, μοιάζει να έχει εξαλειφθεί η καμπύλη.

Στο πίσω μέρος, τα πράγματα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό τα ίδια όπως στην τρέχουσα G-Class και είναι εντυπωσιακή η αρμονική προσθήκη αξεσουάρ όπως είναι η σχάρα οροφής και η σκάλα στο πίσω μέρος για την πρόσβασή της. Από το εσωτερικό δεν υπάρχει ακόμα εικόνα αλλά περιμένουμε από τη νέα γενιά του μοντέλου να υιοθετεί τη λογική του MBUX συστήματος συνδεσιμότητας και πολυμέσων με τις ευρείες οθόνες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr