Ένταση επικρατεί για μια ακόμα ημέρα στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου που τελεί και σήμερα υπό κατάληψη.

Από νωρίς σήμερα το πρωί μαθητές του σχολείου τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων στις εισόδους του σχολείου και έκλεισαν τις πόρτες με λουκέτα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ίδιο σχολείο είχε και πάλι προκληθεί ένταση μετά τα επεισόδια της Σταυρούπολης.

Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ελλάδα Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας και αναφέρεται στο GRTimes, «την ώρα που μαθητές του σχολείου καλούσαν σε γενική συνέλευση για να συζητήσουν το κάλεσμα των μαθητών στην κινητοποίηση της Πέμπτης 20/1, αλλά και τους όρους με τους οποίους άνοιξαν τα σχολεία μαζί με τις συνθήκες λειτουργιάς του ΕΠΑΛ.

Εκείνη την ώρα μερίδα μαθητών με εξωσχολικούς εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην αρχή και στη συνέχεια με χτυπήματα και προπηλακισμούς προσπαθούσαν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία, κατέβασαν το πανό που ζητούσε «μόρφωση και υγεία για τους μαθητές».

Όπως επισημάνει στη συνέχεια, «είναι οι ίδιοι γνωστοί «μαθητές» που με τραμπούκικες και φασιστικές κινήσεις θέλουν να εμποδίσουν τους μαθητές να διεκδικούν οργανωμένα με γενικές συνελεύσεις με αιτήματα μέσα στα σχολεία».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το GRTimes υπό τον φόβο νέων επεισοδίων, κοντά στο σχολείο υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα δηλώσετε τις αλλαγές στην περιουσιακή σας κατάσταση στο Ε9

«Καταλύτης» οι τοξικολογικές εξετάσεις για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Σε «κατάψυξη» μπαίνει από σήμερα η χώρα – Έρχονται χιόνια και στην Αθήνα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr