Σύμφωνα με ανακοίνωση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η διάθεση του συγκεκριμένου συστήματος θα είναι αρχικά διαθέσιμη στους πελάτες της εταιρείας που κατοικούν στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Η Volvo αναφέρει πως το Ride Pilot θα είναι διαθέσιμο ως πρόσθετη συνδρομητική υπηρεσία, η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στο επερχόμενο εμβληματικό μοντέλο της που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας. Το ντεμπούτο του συστήματος θα γίνει αφού επιβεβαιωθεί ως ασφαλές για χρήση σε αυτοκινητόδρομους και στην περιγραφή του αναφέρεται ως σύστημα «χωρίς επίβλεψη αυτόνομης οδήγησης».

Η Volvo Cars συνεργάστηκε με τη Zenseact για να εξελίξει το λογισμικό, στο οποίο έπαιξαν ρόλο και κάποιοι προγραμματιστές της Luminar που είναι τεχνολογικός συνεργάτης της Volvo και έχει αναπτύξει μια σύνθετη σειρά αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένου του πρωτοποριακού Iris LiDAR. Με περισσότερους από 24 αισθητήρες, καθώς και το αποκλειστικό λογισμικό για την αυτόνομη οδήγηση που θα έχει δυνατότητα ασύρματων ενημερώσεων ΟΤΑ (Over The Air), η Volvo θέλει να θέσει ένα νέο βιομηχανικό πρότυπο για αυτονομία χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ασφάλεια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr