Έξαλλοι είναι οι Αυστραλοί, αλλά και ο χώρος του τένις γενικότερα, με την έγκριση που πήρε ο Νόβακ Τζόκοβιτς να αγωνιστεί με ιατρική εξαίρεση στο Australian Open.

Όπως φαίνεται ο Σέρβος παραμένει ανεμβολίαστος, ωστόσο το γεγονός ότι πήρε ιατρική εξαίρεση χωρίς να έχουν δοθεί στην δημοσιότητα οι λεπτομέρειες για τους λόγους που εγκρίθηκε κάτι τέτοιο, έχει προκαλέσει σάλο στην χώρα της Ωκεανίας.

Την ώρα που η κυβέρνηση απαιτεί από τους πολίτες να εμβολιαστούν κι ενώ δεν τους επιτρέπει να ταξιδέψουν σε ορισμένες Πολιτείες χωρίς να έχουν κάνει το εμβόλιο, δίνει εξαίρεση στον Νόλε, με τους Αυστραλούς πολίτες να θεωρούν πως λόγω της δημοφιλίας του έχει προνομιακή αντιμετώπιση. Η οργή μάλιστα είναι τέτοια που στα σόσιαλ δεν είναι λίγες οι φωνές που καλούν σε μποϊκοτάζ του τουρνουά ή των αγώνων του Τζόκοβιτς, ενώ άλλοι δεν κρύβουν την επιθυμία τους να τον… γιουχάρουν.

Ο Τζόκοβιτς βέβαια δεν έχει παραβεί κάποιον κανονισμό και ουσιαστικά η πολιτεία της Βικτόρια του έδωσε αυτό το «παραθυράκι» το οποίο και εκμεταλλεύτηκε. Όμως, αν και -όπως φαίνεται- ανεμβολίαστος, σε αντίθεση με τους πολίτες της χώρας που επιστρέφουν πίσω, δεν θα μπει σε καθεστώς καραντίνας 2 εβδομάδων, αλλά θα έχει τα προνόμια που θα έχουν και οι εμβολιασμένοι.

Αυτό έχει εξοργίσει και συναθλητές του που αν και ανεμβολίαστοι δεν πήραν εξαίρεση, ενώ άλλοι κριτίκαραν τον Σέρβο τενίστα για προνομιακή μεταχείριση. Ακόμη και γιατροί εξέφρασαν την οργή τους στην χώρα για το ότι πήρε εξαίρεση ο Τζόκοβιτς, χωρίς να πληροί -όπως όλα δείχνουν- τις προϋποθέσεις.

Να σημειωθεί ότι άλλοι 4 πήραν το «ΟΚ» να αγωνιστούν με τον ίδιο τρόπο (δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματά τους), ενώ την ίδια ώρα δεν επιτρέπουν σε Ρωσίδα τενίστρια να κατέβει επειδή εμβολιάστηκε με το Sputnik, εμβόλιο που δεν εγκρίνει η κυβέρνηση…

Ετοιμάζεται «σφυροκόπημα» από τα ΜΜΕ στον Τζόκοβιτς

Το μόνο λογικό επιχείρημα που μπορεί να έχει πάρει εξαίρεση, είναι να έχει νοσήσει από covid το περασμένο εξάμηνο, κάτι που δεν φαίνεται να έχει γίνει καθώς ουδέποτε ανακοίνωσε πως μολύνθηκε και αγωνιζόταν κανονικά ως το US Open, με ένα διάλλειμα σχεδόν δύο μηνών. Είναι άγνωστο αν είχε νοσήσει σε αυτό το διάστημα καθώς ο Σέρβος αρνείται να δώσει δημόσια το ιατρικό του ιστορικό.

Το θέμα έχει πάρει ωστόσο πολιτικές διαστάσεις και κυριαρχεί στα ΜΜΕ της χώρας. Θεωρείται δεδομένο πως ο Τζόκοβιτς δε θα γλιτώσει από το «σφυροκόπημα» των ΜΜΕ κατά την παραμονή του στη Μελβούρνη και αν οι αντιδράσεις του κοινού (που ως τώρα τον λάτρευε για όσα έχει πετύχει στο συγκεκριμένο grand slam) δεν αποκλείεται να τον φέρουν σε δύσκολη θέση.

Ήδη δημοσιεύματα προδικάζουν πως ο «Τζόκερ» θα αποδοκιμαστεί έντονα από το πρώτο του παιχνίδι και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr