Ένας 66χρονος επιχειρηματίας από τη Μαγνησία κάθισε χθες στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) Λάρισας, κατηγορούμενος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», σε μια δίκη σπάνια για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά, καθώς στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υφίσταται πτώμα.

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου στο Κακουργιοδικείο Λάρισας, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και άρχισε χθες, για να διακοπεί και να συνεχιστεί στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο 66χρονος κατηγορείται για τον φόνο της μπαλαρίνας και ιδιοκτήτριας σχολής χορού, Ιωάννας Μαρίας Εριέττας (Μαριέττα) Κοντούλη, η οποία το 2002 και σε ηλικία 70 ετών εξαφανίστηκε από την Αμαλιάπολη Αλμυρού Μαγνησίας και σήμερα, 19 χρόνια μετά, η τύχη της αγνοείται… Χθες εξετάστηκαν οι πρώτοι 7 μάρτυρες στην υπόθεση, που αναφέρθηκαν στο ιστορικό της εξαφάνισης της Ιωάννας Μαρίας Εριέττας (Μαριέττα) Κοντούλη. Συνολικά έχουν κληθεί να καταθέσουν 60 μάρτυρες.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, με βούλευμά του παρέπεμψε ενώπιον του ακροατηρίου του ΜΟΔ Λάρισας, τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, «για να δικαστεί ως υπαίτιος του ότι: Στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάπολης Αλμυρού Μαγνησίας, σε μη επακριβώς προσδιορισθέν χρονικό σημείο, πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από αρχές Οκτωβρίου 2002 και εφεξής, ενεργώντας με πρόθεση και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σκότωσε άλλον. Ειδικότερα, στον ανωτέρω τόπο και εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, ενεργώντας με άμεσο δόλο και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σκότωσε την Ιωάννα-Μαρία-Εριέττα Κοντούλη και ακολούθως απέκρυψε επιμελώς το πτώμα της, σε άγνωστο σημείο, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να συγκαλύψει την εγκληματική πράξη του».

Στο βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου θεωρεί πως «καταφανώς και αναμφίβολα προκύπτει» ότι ο 66χρονος κατηγορούμενος «είναι το φυσικό εκείνο πρόσωπο, που σκότωσε» την Κοντούλη «κατά την τελευταία εβδομάδα του μηνός Σεπτεμβρίου, του έτους 2002 στην Αμαλιάπολη Ν. Μαγνησίας, και στη συνέχεια επιμελώς εξαφάνισε το πτώμα της». Προσθέτει επίσης πως «το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί ο τρόπος και το μέσο με το οποίο τελέστηκε η πράξη της ανθρωποκτονίας από τον κατηγορούμενο», σε βάρος της μπαλαρίνας, «καθώς και ότι μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί η σορός της, ουδεμία αμφιβολία γεννούν ως προς το ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της και ως προς την ταυτότητα του δράστη αυτής».

Στο βούλευμα αναφέρεται ακόμη ότι «υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις, ικανές για να στηρίξει δημόσια την κατηγορία εναντίον του κατηγορουμένου», για ανθρωποκτονία και μάλιστα με πρόθεση. Στο πολυσέλιδο Βούλευμα γίνεται εκτενής αναφορά στα γεγονότα, όπως και στην πρόσφατη δίκη, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας όπου – μεταξύ άλλων – είχε παραπεμφθεί ως κατηγορούμενος και ο 66χρονος επιχειρηματίας, με αφορμή την υπόθεση εκποίησης μέρους της περιουσίας της μπαλαρίνας. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο στην επιχείρηση του οποίου σχετικά πρόσφατα και στο πλαίσιο έρευνας για τον εντοπισμό της σορού έσκαψαν στο πάτωμα ναϊδρίου εντός του περιβάλλοντα χώρου της επιχείρησης, έρευνα που δεν επιβεβαίωσε τη φημολογία.

Επίσης γίνεται αναλυτική αναφορά στα γεγονότα από το ραντεβού με τη δικηγόρο, στο οποίο δεν πήγε ποτέ η Κοντούλη, έχοντας ανακαλύψει τις μεταβολές, στην περιουσία της, στα όσα κατήγγειλε η ετεροθαλής αδελφή της, την εισαγγελική παρέμβαση που απέδειξαν στη συνέχεια τα όσα αναφέρθηκαν ή δηλώθηκαν σε βάρος της μπαλαρίνας, προκειμένου να πειστούν οι διωκτικές αρχές ότι βρίσκεται εν ζωή και πως οικειοθελώς έφυγε από την Αμαλιάπολη. Επίσης αναφέρεται στο ότι την εμφάνισαν να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, πως έφυγε στο εξωτερικό μισθώνοντας διαμέρισμα στο Λονδίνο, πως νοσηλεύθηκε στην Αθήνα κ.λπ. «Πρόκειται, για ένα οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο του κατηγορουμένου», υπογραμμίζεται στο βούλευμα, «το οποίο είχε θέσει ο ίδιος σε εφαρμογή».

Πηγή: onlarissa.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Παραλλαγή Όμικρον: Κρίσιμη η 3η δόση για τη θωράκιση – Νέο κοκτέιλ αντισωμάτων από την AstraZeneca

Πούτιν και Μητσοτάκης έβαλαν στο Σότσι τις βάσεις για βελτίωση των ελληνορωσικών σχέσεων

Κίνημα Αλλαγής: Με άκαπνους, πάρτι και προσωπολατρεία, αλλά χωρίς ντιμπέιτ η άγρια μάχη Ανδρουλάκη – Παπανδρέου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr