Οι τεχνικοί της φίρμας με έδρα την Πολωνία, αποφάσισαν να εντάξουν σε περιβάλλον «restomod» ένα από τα λιγότερο κοινά μοντέλα της Jaguar που κυκλοφορούν, την κουπέ XJ-C που κυκλοφόρησε μόλις σε 10.426 μονάδες.

Στο εμπρός μέρος, η Carlex κάνει διακριτικές τις γραμμές και τονώνει το χρώμιο. Οι προφυλακτήρες είναι πολύ πιο λεπτοί σε σύγκριση με το αρχικό μοντέλο και η «μάσκα» αποτελείται από κάθετα κομμάτια χρωμίου.

Ενώ το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων παραμένει το ίδιο, η εταιρεία τα εκσυγχρόνισε δίνοντάς τους ένα σύγχρονο σύστημα, πιθανώς LED.

Στο πλάι, το Carlex XJ-C διαθέτει μεγαλύτερα φτερά και μια χρωμιωμένη λωρίδα. Φυσικά, τα φτερά καλύπτουν τον μεγαλύτερο συνδυασμό τροχού και ελαστικού. Λόγω του χαμηλότερου ύψους υποθέτουμε ότι έχει διαφορετική ανάρτηση. Όσον αφορά το πίσω μέρος, έχει λεπτούς προφυλακτήρες, φιμέ πίσω φώτα και χρωμιωμένη επένδυση στο πορτμπαγκάζ.

Στο εσωτερικό, το Carlex XJ-C έχει σχεδιαστεί από την αρχή. Τα περισσότερα από τα κλασικά στοιχεία από την Jaguar είναι εκεί, αλλά έχουν εκσυγχρονιστεί σε ορισμένους τομείς. Για παράδειγμα, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, μαζί με το σύστημα ελέγχου κλιματισμού. Οι δερμάτινες επενδύσεις είναι χειροποίητες, δίνοντάς μια ρετρό ατμόσφαιρα.

Κάτω από το καπό δεν υπάρχει το ο εξακύλινδρος ή ο V12 κινητήρας από το αρχικό μοντέλο. Αντίθετα, το restomod μοντέλο χρησιμοποιεί ένα V8 μοτέρ. Η Carlex δεν αναφέρει, την προέλευσή του ή αν είναι ατμοσφαιρικό ή υπερτροφοδοτούμενο, αλλά ανακοίνωσε την ιπποδύναμη του. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κινητήρας στο ανανεωμένο XJ-C αποδίδει 400 ίππους, που είναι σαφώς περισσότεροι από το αρχικό XJ-C V12 των 258 ίππων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr