Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας για πλήθος παράνομες ανασκαφές σε περιοχές του νομού, τους οδήγησαν στο σπίτι ενός Έλληνα σε περιοχή του Δήμου Κιλελέρ όπου βρήκαν αρχαία αντικείμενα τα οποία είχε φέρει στο φως με τον “επαγγελματικό” εξοπλισμό που διέθετε.

Ο ύποπτος εντοπίστηκε έξω από το σπίτι του όπου συνελήφθη και κατά την έρευνα στο εσωτερικό βρέθηκαν συνολικά μια πυραμοειδής κεραμική αγνύθα (υφαντικό βαρίδιο) που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας σύμφωνα με εκτίμηση υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, τέσσερα απολιθώματα δυο εκ των οποίων σε σχήμα σαλιγκαριού και δυο προϊστορικά εργαλεία για τα οποία απαιτείται περαιτέρω εξέταση, τρεις ανιχνευτές μετάλλων, ένα ραβδοσκοπικό εργαλείο ανίχνευσης εδάφους που αποτελείται από δυο μεταλλικές βέργες και ηλεκτρονική συσκευή και ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός για ανίχνευση μετάλλων και διασκόπηση του υπεδάφους που αποτελείται από οκτώ πλαστικούς σωλήνες και καλώδια.

Στο σπίτι κατασχέθηκαν, ακόμη, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής, δυο σκοπευτικά βοηθήματα τύπου διόπτρας και ένα σκοπευτικό βοήθημα με κόκκινη κουκκίδα. Σε βάρος του αρχαιοκάπηλου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Μετέφερε παράνομο οπλισμό με το αυτοκίνητό του

Σήμα για έλεγχο έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας το βράδυ της Παρασκευής στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 38χρονος σε περιοχή της Καστοριάς και βρήκαν στο εσωτερικό του ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής, επτά φυσίγγια, ένα αεροβόλο πιστόλι και 262 μεταλλικά σφαιρίδια αεροβόλου. Ο 38χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέα μέτρα: Μπαράζ ελέγχων σε όλη τη χώρα και λουκέτο 60 ημερών σε κλαμπ στο Γκάζι

Για 2.000 ευρώ σκότωσε τη νονά και ευεργέτιδά του

Ληστεία μετά φόνου στη Θεσσαλονίκη: Το προφίλ του άνδρα που σκότωσε τον 44χρονο στο ψιλικατζίδικο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr