Για πρώτη φορά βραβεύτηκε στην Τουρκία σε Φεστιβάλ Θεάτρου, Κυπριακό Θέατρο, λαμβάνοντας το Βραβείο Σκηνοθέτη και το Βραβείο Α’ ανδρικού Ρόλου.

Πρόκειται για το Θέατρο ΑντίΛογος, το οποίο βραβεύτηκε για παράσταση που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στην Κύπρο. Το βραβείο σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον Κώστα Σιλβέστρο, και το βραβείο Α’ αντρικού ρόλου μοιράστηκαν οι Γιώργος Κυριάκου και ο Τουρκοκύπριος Ιζέλ Σεϊλανί.

Posted by Anna Andreou on Sunday, October 10, 2021

Posted by Anna Andreou on Sunday, October 10, 2021

Η παράσταση είναι διασκευή του έργου «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ στα ελληνικά, τουρκικά και την κυπριακή διάλεκτο.

Ο Δήμαρχος Μάλτεπε Αλί Κιλίτς μιλώντας μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε πως ο ίδιος βλέπει την Κύπρο ως μία και πιστεύει πως πρέπει να είναι ενωμένη και όλοι οι Κύπριοι να ζήσουν μαζί καταργώντας τα σύνορα «φτάνει να απαλλαγούμε από τις προκαταλήψεις και τα τείχη που έχουμε στα κεφάλια μας».

Όπως είπε, «οι πολιτικοί πότε πότε μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι, να αντιπαρατεθούν, αλλά η αδελφοσύνη των λαών μπορεί να τορπιλίζει τη διαφωνία αυτή των πολιτικών, να την τερματίσει πιστεύω. Όπως και στην Κύπρο, εγώ την βλέπω σαν μία ενιαία την Κύπρο».

Σημείωσε, πως «είναι μεγάλη τιμή για μένα που ήρθαν από τον ελληνοκυπριακό τομέα, για πρώτη φορά είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με αυτούς τους αδελφούς εδώ, και ένας φίλος μας εδώ πήρε ταυτόχρονα δύο βραβεία. Αυτό δείχνει το εξής: Όταν συμπεριφέρεστε χωρίς προκατάληψη, όταν βλέπετε τους ανθρώπους χωρίς προκατάληψη, όταν κινείστε με την τέχνη και τον πολιτισμό, όταν γκρεμίζετε τα τείχη στα κεφάλια μας, μπορείτε να βάζετε την υπογραφή σας κάτω από όμορφα πράγματα».

Ειδήσεις σήμερα

Η επιστροφή του σωματοφύλακα που ξυλοκοπήθηκε άγρια απο 15 άτομα στη Μύκονο – Δείτε φωτογραφίες

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Καταιγίδες και σήμερα – Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

ΑΑΔΕ: Μαζικές επιστροφές φόρων σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr