Από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, που διεξήχθησαν οι εργασίες της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας ανακοίνωσε την επικείμενη μεταφορά – μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά, με άμεση αγορά -μετά από δημόσιο διεθνή διαγωνισμό- ενός κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ.

Οι εργασίες της Ολομέλειας έγιναν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή  του.

Η μεταφορά των δικαστηρίων του Πειραιά είναι ένα αίτημα αρκετών δεκαετιών και έχουν γίνει αρκετές απόπειρες μεταφοράς σε υπάρχοντα κτίρια, χωρίς όμως να ευοδώσουν.

Τώρα ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι αναρτήθηκε ήδη στη Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης η διακήρυξη του ΤΑΧΔΙΚ για την αγορά ενός συγχρόνου και ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. προκειμένου να στεγαστούν τα δικαστήρια και οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Τσιάρας μετά από σειρά συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Πειραιά (δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους, δημοτική αρχή) και με την συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο θα συμβάλει στην χρηματοδότηση του εγχειρήματος, αποφασίστηκε η λύση της άμεσης αγοράς από το ΤΑΧΔΙΚ με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό ενός κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. ικανού να ανταπεξέλθει στην επιτακτική ανάγκη άμεσης και κοινής στέγασης όλων των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.

Το κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούν τα δικαστήρια του Πειραιά, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα μπορεί να υποστηρίξει τις νέες ψηφιακές δυνατότητες της Δικαιοσύνης και θα επέλθει, η συγκέντρωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά σε ένα κτίριο.

Ειδήσεις σήμερα

Σαουδική Αραβία: Δέκα τραυματίες από δύο επιθέσεις με drone σε αεροδρόμιο

Κατέληξαν 65 ασθενείς με κορωνοϊό στη Γερμανία – Σχεδόν 9.000 κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο

Καιρός: Με βροχές, καταιγίδες και ισχυρά μποφόρ συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Αθηνά»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr