Η κακοκαιρία «Αθηνά» αναμένεται, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, να επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις, σήμερα, εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική ηπειρωτική χώρα, στις Σποράδες, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα της Εύβοιας. Ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα με το meteo, χρειάζεται να δοθεί στους νομούς Μαγνησίας, Λάρισας, Ημαθίας και Πιερίας, όπου οι βροχοπτώσεις εκτιμάται ότι θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο της χώρας μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με την υπηρεσία μας ROADS.

Προβλήματα στα δρομολόγια πλοίων στη βόρεια Ελλάδα

Λόγω των ισχυρών ανέμων,  προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένα ακτοπλοϊκα δρομολόγια στη βόρεια Ελλάδα,.

Κλειστές είναι οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος Θάσου, Κεραμωτή-Λιμάνι Θάσου και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Έπεσαν βράχοι στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των περιοχών Πύλης και Καλαμπάκας

Στο μεταξύ,καταπτώσεις βράχων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των περιοχών Πύλης και Καλαμπάκας, σημειώθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις.

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επιχειρούν, από χθες βράδυ, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί.

Ξεριζώθηκαν δέντρα στη Θεσσαλία

Τα ξημερώματα η κακοκαιρία χτύπησε την Θεσσαλονίκη. Οι ισχυροί άνεμοι, είχαν ως αποτέλεσμα αρκετά δέντρα να πέσουν. Συνολικά σε έξι σημεία όπου έπεσαν δέντρα από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στη Θεσσαλονίκη, κλήθηκαν να επιχειρήσουν κλιμάκια της πυροσβεστικής.

Πρόκειται για τις οδούς, Ιασωνίδου, Παναγίας Φανερωμένης, στον δρόμο προς το “Φιλίππειο”, Αγίου Δημητρίου, Δωδεκανήσου και Κατσιμίδη.

Μάλιστα, τρία από τα δέντρα έπεσαν πάνω σε Ι.Χ., χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές στα οχήματα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cetqkn7r37y9-se)

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

Σφοδρές καταιγίδες και «βαριά» νεροποντή σημειώνονται από χθες στο νησί της Κέρκυρας.

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυλές των σπιτιών πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο.

Μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και ισχυρών ανέμων στο νησί της Κέρκυρας, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 130 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 37 περιπτώσεις κυρίως για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Πλημμύρισαν οι Τράπεζες στου Σολάρη, ενώ εκτός από πλημμύρες, σημειώθηκαν και πολλές κατολισθήσεις.

Αργά χθες το βράδυ υπήρξε πτώση βράχου στον δρόμο που οδηγεί στου Τρουμπέτα. Ο βράχος έπεσε σε αυτοκίνητο χωρίς ευτυχώς ο επιβαίνων να τραυματιστεί.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες ξηλώσαν και παρέσυραν στον δρομο τον ξύλινο ναυαγοσωστικο πύργο στον Υψο.

Την ίδια ώρα, δέντρο έπεσε στο στέγαστρο του προαυλίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cetdbm4k3xe1-se)

Στο πέρασμά της η «Αθηνά» προκάλεσε πολλά προβλήματα και στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας καθώς, λόγω χαμηλής ορατότητας, τις πρωινές ώρες, τέσσερις πτήσεις, δύο από Ελλάδα και δύο από το εξωτερικό δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν.

Την ίδια ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελούνται  μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ δεμένα παραμένουν στα λιμάνια τα πλοία ανοιχτού τύπου.

Στο μεταξύ παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφ όσον απαιτηθεί με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.
 
Προβλήματα και στη Ζάκυνθο

Σοβαρό πρόβλημα προκλήθηκε χθες το βράδυ και στη Ζάκυνθο,  με κατολίσθηση στην περιοχή Νεραντζούλες , στην πλαγιά που το καλοκαίρι  είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά. Ο δρόμος έκλεισε, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. 

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, κ. Κατερίνα Μοθωναίου, μαζί με την υπεύθυνη πολιτικής προστασίας της ΠΕΖ, κ. Μαρία Μουζάκη .

Η επέλαση της πρώτης κακοκαιρίας του φετινού χειμώνα «χτύπησε» και στην Ηλεία

Η «Αθηνά» απο χθες το βράδυ ρίχνει αρκετούς κεραυνούς στην περιοχή και αρκετά χιλιοστά βροχής, ενώ αναφέρθηκαν προβλήματα με πτώση της τάσης ή και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος τοπικά και κάποια μικροπροβλήματα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-10-2021
Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, ενώ από το μεσημέρι καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα κεντρικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς, στη νότια νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα

«Squid Game»: Η Τζανγκ Χο-γιον κέρδισε 15 εκατ. ακολούθους στο Instagram μόλις σε 3 εβδομάδες – Δείτε φωτογραφίες

Rolling Stones: Αποκάλυψαν ότι ο Τσάρλι Γουότς πριν πεθάνει ηχογράφησε νέα κομμάτια – Δείτε βίντεο

Τυνησία: Τουλάχιστον 30 τραυματίες από σύγκρουση τρένων στην πρωτεύουσα Τύνιδα – Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr