Ανακοίνωσε εξέδωσε η Intrakat, με αφορμή μια σειρά δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι η κατασκευαστική εταιρεία κατέθεσε αίτηση διακοπής των εργασιών που αφορούν την υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και των παράπλευρων έργων στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. 

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η εταιρεία INTRAKAT, σε συνέχεια δημοσιευμάτων σχετικά με το έργο “Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στο Δήμο στη Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας” γνωστοποιεί ότι στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας της με την Περιφέρεια Αττικής, το έργο προηγείται κατασκευαστικά του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και δεσμεύεται για την έγκαιρη και άρτια τεχνικά ολοκλήρωσή του.

Ήδη από χθες η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επίσης διέψευδε τα σχετικά δημοσίευματα.

Συγκεκριμένα: 

«Με αφορμή μιας σειράς αναρτήσεων στα ηλεκτρονικά κυρίως μέσα ενημέρωσης, όπου γίνεται αναφορά σε υπηρεσιακό έγγραφο για διακοπή εργασιών της αναδόχου εταιρείας του έργου: “Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας”, η Περιφέρεια Αττικής ξεκαθαρίζει ότι:

  1. Δεν υπάρχει καμία διακοπή στις εργασίες του συγκεκριμένου έργου, το οποίο υλοποιείται κανονικά, εντός χρονοδιαγραμμάτων και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.
  2. Η ανάδοχος εταιρεία ουδέποτε σταμάτησε να εκτελεί το έργο. 
  3. Η έγκαιρη ολοκλήρωση του γηπέδου της ΟPAP Arena και των συνοδών έργων,  αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, ο οποίος έχει δεσμευθεί για την απόλυτη τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ όλων των εμπλεκομένων με το μεγάλο αυτό εγχείρημα πλευρών.

Χθεσινά δημοσιεύματα, ανέφεραν ότι στην ιστοσελίδα της Διαύγειας είχε αναρτηθεί το εξής κείμενο:

«Αποδεχόμαστε την από 17/9/2021 ειδική δήλωση διακοπής εργασιών της εταιρείας με δ.τ. ΙΝΤΡΑΚΑΤ αναδόχου του έργου: ”Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας”, αποκλειστικά και μόνο για το λόγο καθυστέρησης πληρωμής του 11ου λογαριασμού, πέραν του διμήνου από την υποβολή του, σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 152 του νόμου 4412/16».

Ωστόσο, τόσο η Περιφέρεια Αττικής, όσο και η Intrakat διαψεύδουν ότι ουδεμία τέτοια εξέλιξη έχει προκύψει στην αποπεράτωση του έργου. 

moneyreview.gr



Ακολουθήστε το Money Review στο Google News