«Πακέτο» από την Ευρώπη για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην ενέργεια διεκδικεί η Αθήνα, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αυτό ήταν ένα από τα σημεία στα οποία συμφωνήσαν οι εννέα ηγέτες του ευρωπαϊκού νότου που συμμετείχαν στη Σύνοδο ΕUMED9 που διεξήχθη στην Αθήνα, καθώς κάλεσαν τις Βρυξέλλες να πάρουν μέτρα για τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιδοτήσεις στην ενέργεια για το επόμενο τρίμηνο μέχρι το τέλος του έτους, επειδή τότε λήγει το οικονομικό έτος και πρόσθεσε ότι το μέτρο θα συνεχιστεί αν επιμείνουν οι διεθνείς αυξήσεις.

Για τη χθεσινή αναβάθμιση από την DBRS σημείωσε ότι κάθε αναβάθμιση της οικονομίας της χώρας «μάς φέρνει ένα βήμα πιο μακριά από τα μνημόνια, καθώς μπορούμε να δανειστούμε από μόνοι μας από τις αγορές».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η οικονομία πηγαίνει καλά αναφέροντας ως παράδειγμα τα χθεσινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την αύξηση του τζίρου στην εστίαση τον Ιούλιο.Ακολουθήστε το Money Review στο Google News