Το Theatre Royal Drury Lane κτίστηκε το 1812 σε ένα σημείο στην οδό Drury Lane στο West End του Λονδίνου που φιλοξενούσε θέατρο από το 1663· κατά συνέπεια, είναι το παλαιότερο θέατρο στον κόσμο που λειτουργεί αδιαλείπτως. Οι εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης του ιδιοκτησίας LW Theatres – της εταιρείας του Andrew Lloyd Webber – θεάτρου από το αρχιτεκτονικό γραφείο Haworth Tompkins ολοκληρώθηκαν και οι πύλες άνοιξαν και πάλι προσφάτως στο θεατρόφιλο κοινό.

«Το Drury Lane είναι η ιστορία του βρετανικού θεάτρου (συμπυκνωμένη) σε ένα κτήριο και μεγάλο μέρος της επιδίωξής μας ήταν να προστατεύσουμε και να αποκαταστήσουμε τα εντυπωσιακά αρχικά χαρακτηριστικά του. Είναι, ωστόσο και ένας δημόσιος χώρος εκδηλώσεων που λειτουργεί στον 21ο αιώνα, άρα εξίσου σημαντικό καθήκον ήταν να εξασφαλίσουμε ότι το θέατρο ως όλον θα συνεχίσει να ανθεί σε έναν κόσμο ο οποίος έχει πολιτισμικά, τεχνικά και εμπορικά μεταμορφωθεί», εξηγεί ο διευθυντής του ύψους 60 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας πρότζεκτ Steve Tompkins.

View this post on Instagram A post shared by The Covent Gardener (@thecoventgardener)

Αποκαταστάθηκαν τα φουαγιέ και οι κλίμακες που είχε σχεδιάσει ο αρχικός αρχιτέκτονας του θεάτρου, ο Benjamin Dean Wyatt. Είσοδοι από τρεις πλευρές, στο επίπεδο του δρόμου, επιτρέπουν πρόσβαση στο φουαγιέ, το οποίο αποκαταστάθηκε στην αρχική μορφή του καθώς αφαιρέθηκαν κατοπινές προσθήκες.

View this post on Instagram A post shared by Gary Avis (@balletboy09)

Η αίθουσα του θεάτρου είναι πλέον προσβάσιμη απευθείας από τον δρόμο αντί από το υπόγειο, ενώ ράμπες επιτρέπουν πρόσβαση στα μπροστινά καθίσματα της πλατείας και χώροι για αμαξίδια έχουν προστεθεί και στα τρία επίπεδα. Η αίθουσα αναδιαμορφώθηκε σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία για θέατρα Charcoalblue ώστε να είναι πιο ευρύχωρα τα καθίσματα, μεγαλύτερη η απόσταση μεταξύ των σειρών των καθισμάτων και ο χώρος να σχηματίζει πιο κλειστή καμπύλη, φέρνοντας το κοινό πλησιέστερα στη σκηνή.

View this post on Instagram A post shared by Known London (@knownlondon)

Σε συνεργασία με το στούντιο ντιζάιν εσωτερικών χώρων AWI, εγκαταστάθηκαν νέα μπαρ και νέοι χώροι πώλησης. Ανακαινίστηκαν τα καμαρίνια και τοποθετήθηκε ανελκυστήρας 16 ατόμων για πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα του θεάτρου. Προστέθηκαν πέντε νέες τουαλέτες ενώ οι καμπίνες στις γυναικείες τουαλέτες αυξήθηκαν από 20 σε 55.

View this post on Instagram A post shared by Francis (@francistravels_)

Το γραφείο Haworth Tompkins ίδρυσαν το 1991 οι Steve Tompkins και Graham Haworth και τακτικά επικεντρώνεται στην ανακαίνιση ιστορικά σημαντικών κτηρίων πολιτισμού· στο ενεργητικό του έχει την αναβάθμιση ενός θεάτρου μπρουταλιστικού αρχιτεκτονικού ρυθμού στο Τσίτσεστερ και την ανακαίνιση του εμβληματικού National Theatre στο Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ομιλία Μενέντεζ στο Μουσείο της Ακρόπολης: Ιδανικός εταίρος των ΗΠΑ η Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για διακίνηση μεταναστών με ευρωπαϊκό ένταλμα

Ιωάννινα: Ποτάμια οι δρόμοι από ισχυρή βροχόπτωση – Πεσμένα δέντρα και διακοπές ρεύματος (βίντεο)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr