Σχεδόν 30 χρόνια μετά από την εμφάνισή του στην μουσική σκηνή της ραπ, ο Snoop Dogg έχει διαφοροποιηθεί και έχει αποκτήσει και άλλα στοιχεία εκτός από αυτά ενός απλού μουσικού. Συνήθως, οι καλλιτέχνες οι οποίοι «διασταυρώνουν» καλλιτεχνικούς τομείς αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αλλοίωσης του προϊόντος τους. αυτό, ωστόσο, δεν ισχύει στην περίπτωση του Snoop Dogg, ο οποίος έχει αποφύγει διάφορες παγίδες με μεγάλη επιτυχία μέχρι στιγμής.

Για διάφορες εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται, είναι ένας από τους πιο κοινωνικούς εκπροσώπους τους. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν έχει και την δική του άποψη για κρίσιμα κοινωνικά θέματα, και δεν έχει αναστολές όταν χρειάζεται να εκφραστεί.

Ο δημοσιογράφος των New York Times Ντέιβιντ Γκέλες πραγματοποίησε μια συνέντευξη με τον καλλιτέχνη, και άγγιξε θέματα όπως ο ρατσισμός και η κριτική σχετικά με το κατεστημένο.

Ο Snoop Dogg αποδίδει την επιτυχία του στο γεγονός ότι έχει παραμείνει ο εαυτός του καθ’ όλη την πορεία της καριέρας του. Θεωρεί πως μόνο εάν προβάλουν οι καλλιτέχνες τον πραγματικό τους εαυτό θα καταφέρουν να είναι επιτυχημένοι και να παραμείνουν σύγχρονοι. Έπειτα από την ταινία του με τίτλο ‘Murder Was the Case’, συνειδητοποίησε ότι η καριέρα του οδεύετε και προς άλλους τομείς πέραν την μουσικής.

Η συνέπεια και σταθερότητα είναι δύο παράγοντες οι οποίο συνέβαλαν στην επιτυχία του, δηλώνει κατηγορηματικά. Όσο περισσότερη εξάσκηση έκανε, τόσο περισσότερο βελτιωνόταν. ‘Όση περισσότερη επιτυχία έχεις και προσπάθεια καταβάλεις, τόσο καλύτερος και θα γίνεσαι’, δηλώνει.

Δεν είναι από αυτούς τους καλλιτέχνες οι οποίο «κλέβουν» από τους άλλους. Είναι περισσότερο υπέρ της ανταλλαγής ιδεών και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας και της συνεργατικής βελτίωσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον έχουν περιβάλλει και άνθρωποι με διαφορετική λογική από αυτόν, οι οποίοι προσπάθησαν να του βάλουν «τρικλοποδιές» ή δεν του προσέφεραν τίποτα εποικοδομητικό.

Στον τομέα του επιχειρείν, δηλώνει πως είναι σημαντικό ‘μερικές φορές να έχει κανείς και τους λάθος ανθρώπους γύρω του έτσι ώστε να καταλάβει κανείς πως είναι και πως συμπεριφέρονται αυτά τα άτομα’. Η εμπειρία του προέρχεται από το γεγονός ότι στο παρελθόν τον περιέβαλαν λάθος άτομα, τα οποία δεν του προσέφεραν τίποτα ή δεν τον ωφέλησαν σε κάτι ή δεν του «δίδαξαν» τίποτα.

Σε ότι έχει να κάνει με πιθανές συνεργασίες, υπολογίζει διάφορους παράγοντες προτού δώσει την τελική απάντηση. Προσπαθεί να αποφεύγει αυτούς το σκεπτικό των οποίων διαφέρει σημαντικά από το δικό του, όπως κάνουν και εκείνοι. Οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται γνωρίζουν το «προϊόν» με το οποίο έχουν να κάνουν, μιας και έχει προσπαθήσει να ασφαλίσει τόσο το όνομά του όσο και το είδος μουσικής και τέχνης με το οποίο ασχολείται.

Δηλώνει επίσης πως ό,τι έχει να κάνει με τον τομέα της κάνναβης είναι θέμα μεγάλης συζήτησης. Υπογραμμίζει την απουσία εκπροσώπησης και διαφορετικότητας στον επιχειρηματικό αυτόν τομέα, γεγονός που το ώθησε να εισέλθει στον χώρο και ο ίδιος. ‘Πρέπει να μπορούμε να έχουμε μερικά από τα δικά μας άτομα στον χώρο αυτό’, δηλώνει. ‘Άτομα τα οποία μοιάζουν σαν εμένα, τα οποία θα είναι διευθύνοντες σύμβουλοι, στελέχη και ιδιοκτήτες μέσων’. Χαρακτηριστικά, τονίζει πως εκείνος είναι αυτός που μετέτρεψε τον τομέα της κάνναβης σε κάτι γνωστό και διαδεδομένο, πριν καν γίνει νόμιμη. Οι μουσικοί της τζαζ έθεσαν τα θεμέλια, και ο ίδιος απλώς συνέχισε αυτό το οποίο δεν ολοκλήρωσαν εκείνοι. ‘Η κάνναβη, η μαριχουάνα ή όπως θέλει κανείς να το πει, έχει να κάνει με την αγάπη, και την πιο στενή συνύπαρξη’, υπογραμμίζει.

Στρέφει την προσοχή και στο θέμα της άνισης και φυλετικής κατανομής πλούτου, λόγος που επίσης τον ενέπνευσε να μετατραπεί σε έναν από τους καλλιτέχνες οι οποίο δημιουργούν κάτι εντελώς δικό τους. Το θέμα του σεβασμού απέναντι στην κουλτούρα των Αφροαμερικανών έχει παραμεληθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο έχει οδηγήσει σε μια λανθασμένη αντιμετώπιση των εκπροσώπων της. Με αυτή την αφορμή, έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει μια εικόνα για τον εαυτό του ως ένας επιχειρηματίας ο οποίος δημιούργησε τα πάντα εξαρχής μόνος του και ο οποίος είναι ικανός να ανταγωνιστεί και τα «μεγαλύτερα ονόματα» του τομέα του.

Ο Snoop Dogg αναζητά την ισότητα, τόσο στον καλλιτεχνικό τομέα όσο και στην ευρύτερη κοινωνία. Ακόμη και εάν ζητά την ίση αντιμετώπιση, γνωρίζει πως είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να έχει, ακόμη και τώρα. Γνωστοί αφροαμερικανοί αθλητές, όπως ο Κέβιν Ντουράν και ο Στέφ Κάρρυ αντίστοιχα προσπαθούν να αλλάξουν το κατεστημένο και να εξαλείψουν την φυλετική ανισότητα και τον διαχωρισμό.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από New York Times.



Money Review