Έως τώρα, γνωρίζαμε ότι ένα λιμάνι πρέπει να βρίσκεται στη στεριά. Όμως οι σχεδιαστές της ιταλικής Lazzarini ανατρέπουν τα δεδομένα, με ένα φουτουριστικό σκάφος που έχει ακόμα και το δικό του λιμάνι. 

to-skafos-ton-350-ekat-dolarion-me-to-diko-toy-limani0

Το Saturnia είναι ένα superyacht 100 μέτρων, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα (carbon fiber) που το καθιστούν 50% πιο ελαφρύ από τα σκάφη αντίστοιχου μεγέθους. 

to-skafos-ton-350-ekat-dolarion-me-to-diko-toy-limani1

Όμως αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει πραγματικά από τα υπόλοιπα είναι τα δύο ανοίγματα στα πλαϊνά, που δημιουργούν ένα ιδιωτικό «λιμάνι», για μικρά tenders έως 1,5μ. 

Το Saturnia μπορεί να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων, έχει χώρους για 20 φιλοξενούμενους και 20μελές πλήρωμα, ενώ διαθέτει σαλόνι με γυάλινο πάτωμα, που προσφέρει εντυπωσιακή θέα στο νερό. 

to-skafos-ton-350-ekat-dolarion-me-to-diko-toy-limani2

Το σκάφος βρίσκεται στα αρχικά στάδια της σχεδιαστικής διαδικασίας και αναζητά τον αγοραστή που θα διαθέσει 350 εκατ. δολάρια για να το υλοποιήσει.

to-skafos-ton-350-ekat-dolarion-me-to-diko-toy-limani3

Όμως, σύμφωνα με την Lazzarini, πρόκειται για ένα project που ήδη προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον.  

to-skafos-ton-350-ekat-dolarion-me-to-diko-toy-limani4

Εάν πράγματι βρεθεί αγοραστής, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περίπου 2,5 χρόνια για να κατασκευαστεί, κάτι που σημαίνει ότι το Saturnia θα μπορούσε να βγει στις θάλασσες έως το 2024. 

to-skafos-ton-350-ekat-dolarion-me-to-diko-toy-limani5

moneyreview.gr Money Review