Άλλος ένας εύπιστος ηλικιωμένος κάτοικος Ακράτας έπεσε θύμα ενός ζευγαριού απατεώνων, που επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του και του είπαν ότι δήθεν δικαιούται επιστροφή χρημάτων από την εφορία, τα οποία επρόκειτο δήθεν να πιστωθούν ηλεκτρονικά στον λογαριασμό του.

Ο άνδρας που τηλεφώνησε στο θύμα, του ζήτησε τους κωδικούς e-banking του με το πρόσχημα ότι θα κατέθετε το ποσό που τάχα δικαιούται και εκείνος πείστηκε και τους έδωσε, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν από δυο τραπεζικούς λογαριασμούς του ποσά ύψους 29.490 ευρώ! Από την έρευνα που ακολούθησε από τους αστυνομικούς του τμήματος Ακράτας, ταυτοποιήθηκαν τόσο ο «μαϊμού» εφοριακός όσο και μια γυναίκα στον τραπεζικό λογαριασμό της οποίας μεταφέρθηκαν τα χρήματα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου.

Πλήρωσε για κάρτα γραφικών αλλά δεν την παρέλαβε

Στην αγγελία που ανήρτησε στο διαδίκτυο ένας κάτοικος περιοχής των Ιωαννίνων που ενδιαφερόταν για την αγορά μιας κάρτας γραφικών υπολογιστή, απάντησε ένας άγνωστος που επικοινώνησε μαζί του και τον έπεισε να του καταθέσει 400 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό για να του την στείλει. Ωστόσο, δεν την έστειλε ποτέ και το θύμα υπέβαλε μήνυση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι ταυτοποίησαν τον Έλληνα δράστη πέντε ημέρες αργότερα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων..

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr