Δεύτερες σκέψεις για το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης φαίνεται ότι η κάνει η κυβέρνηση, εν μέσω των ανησυχιών για την έλευση ενός τέταρτο κύματος κορωνοϊού ακόμη και εντός Αυγούστου. 

«Εξετάζεται ξανά όλο το πλαίσιο για την λειτουργία της εστίασης. Αυτά που είχαν ανακοινωθεί για αμιγείς και μικτούς» επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις, από τις 15 Ιουλίου θα επιτραπεί και η λειτουργία των κλειστών χώρων στην εστίαση, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στους καταστηματάρχες να μην τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, εφόσον επιλέξουν το κατάστημά τους να είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους. 

«Επειδή θέλουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι, η λέξη που πρέπει να συνοδεύει αυτό το διάστημα είναι η προσαρμογή. Τα μέτρα τα προσαρμόζουμε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα» εξήγησε, στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Πέτσας.  

«Έχουν εξαγγελθεί συγκεκριμένα μέτρα για τις 15 Ιουλίου. Αν χρειαστεί να προσαρμοστούν, θα προσαρμοστούν» συμπλήρωσε, χωρίς να αποκαλύψεις τις προθέσεις ειδικών και κυβέρνησης. 

Όσον αφορά το ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, δήλωσε ότι μέχρι τώρα η συζήτηση αφορά μόνο τους υγειονομικούς και τους ανθρώπους που φροντίζουν ηλικιωμένους.

«Ο επικοινωνιακός χειρισμός σε σχέση με τα εμβόλια δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός. Και έφερε δεύτερες σκέψεις σε αρκετό κόσμο. Θα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν και όχι να τους εξαναγκάσουμε» συνέχισε. 

Ερωτηθείς, τέλος, για το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown, ο κ. Πέτσας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εξηγώντας ότι αν υπάρξει τέταρτο κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους, όχι την οικονομία.

«Η οικονομία θα έχει ένα επαρκές τείχος ανοσίας που θα προστατεύει από ένα καθολικό lockdown και θα χρειάζονται περιοριστικά μέτρα εκεί που θα υπάρχει έξαρση».

moneyreview.grMoney Review