Στάση εργασίας ανακοίνωσαν για την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Μετρό  και τον ΗΣΑΠ, ενώ κανονικά πραγματοποιούνται τελικά τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΑ.

Το γεγονός ότι είναι αναγκασμένοι να εκτελούν δρομολόγια με συρμούς που δεν έχουν κλιματισμό στην καμπίνα του οδηγού, αλλά και ότι δουλεύουν χωρίς ρεπό για να βγουν τα προγράμματα, καταγγέλλουν οι οδηγοί της ΣΤΑΣΥ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, έκαναν γνωστό ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Τετάρτη 7 Ιουλίου από τις 21:00 ως και τη λήξη της κυκλοφορίας και στις τρεις γραμμές του μετρό (1, 2 και 3).

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι παρά τα αιτήματα από τον περασμένο Απρίλιο που αφορούσαν στη συντήρηση των κλιματιστικών μονάδων εν όψει καλοκαιριού των  συρμών της Γραμμής του ΗΣΑΠ, «η ΣΤΑΣΥ δεν κατάφερε να συντονίσει τις σχετικά απλές εργασίες (πχ, καθαρισμός φίλτρων) κι έτσι δρομολογούνται συρμοί οι οποίοι ουσιαστικά θυμίζουν υψικάμινο, οι δε εργαζόμενοι καλούνται να τους χειριστούν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους!».

Ανεστάλησαν οι στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

Κανονικά θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία αυτήν την εβδομάδα ύστερα από την απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ να αναστείλει τις καθημερινές πεντάωρες στάσεις εργασίας που είχε εξαγγείλει από σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου έως και την Παρασκευή. Με την εκπνοή της διορίας που είχαν δώσει στη διοίκηση του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ αποφασίστηκε η εφαρμογή του θερινού προγράμματος.

Με την απόφαση που είχε λάβει το Συνδικάτο Εργαζομένων, οι οδηγοί καλούνταν να μη δουλεύουν με διακεκομμένο ωράριο ή στα ρεπό τους. Υπενθυμίζεται ότι τα οχήματα και οι οδηγοί της ΟΣΥ εκτελούσαν ακόμα το χειμερινό ωράριο, ενώ τα οχήματα και οι οδηγοί των ΚΤΕΛ, στα οποία έχουν εκχωρηθεί οι 60 περιφερειακές γραμμές του ΟΑΣΑ εφαρμόζουν ήδη το θερινό ωραριο.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Ήμουν κι εγώ στο πάρτι στην παραλιακή και κόλλησα κορωνοϊό» – «Βροχή» τα σχόλια στα social media

Μύκονος: Οι prive βουτιές του Καρίμ Μπενζεμά, τα «θηρία» του NBA και ο άφαντος Προχόρωφ

Ποιους θα θυμόμαστε από το καλύτερο (;) Euro

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr