Στις περιοχές «μεγάλου αριθμού κρουσμάτων» κατατάσσει η Γερμανία, από την Τρίτη, την Πορτογαλία, τη Βρετανία, τη Βόρεια Ιρλανδία, τη Ρωσία, την Ινδία και το Νεπάλ, οι οποίες έως τώρα θεωρούνταν «περιοχές παραλλαγής» του βασικού στελέχους του νέου κοροναϊού και η 14ήμερη καραντίνα ήταν υποχρεωτική, ακόμη και για εμβολιασμένους ή αναρρώσαντες από την Covid-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, οι συγκεκριμένες περιοχές «υποβαθμίζονται» κατά μία βαθμίδα και όσοι εισέρχονται πλέον στη Γερμανία από αυτές δεν υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα, εφόσον έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης, ή αρνητικό τεστ για κοροναϊό.

Διαφορετικά, ισχύει η υποχρέωση της παραμονής σε καραντίνα, η οποία μπορεί να διακοπεί έπειτα από πέντε ημέρες με αρνητικό τεστ.

Αντίθετα, Κύπρος και Καταλονία επιστρέφουν στις λίστες του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ με τις «περιοχές κινδύνου», καθώς ο δείκτης των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών ξεπέρασε ξανά το όριο των 50.

Όποιος επιστρέφει στη Γερμανία από «απλή» περιοχή κινδύνου, πρέπει να προσκομίζει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ για κοροναϊό και δεν υποχρεούται να τεθεί σε καραντίνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο