Στρατιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 85 άτομα συν το πλήρωμα συνετρίβη σήμερα Κυριακή στις νότιες Φιλιππίνες, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της ασιατικής χώρας. 

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν διασωθεί από το φλεγόμενο αεροσκάφος, ένα C-130, που συνετρίβη καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί στο νησί Τζόλο, στην επαρχία Σούλου, δήλωσε ο στρατηγός Σιριλίτο Σομπετζάνα ο οποίος ανέφερε ότι ελπίζει να σωθούν και άλλες ζωές.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Άμυνας Ντελφίν Λορεντζάνα, το αεροπλάνο μετέφερε 92 ανθρώπους, ανάμεσά τους τρεις πιλότοι και άλλα πέντε μέλη πληρώματος, σύμφωνα με αρχικές αναφορές.

Οι αρχές δεν θεωρούν ότι η συντριβή προκλήθηκε από επίθεση, εστιάζουν επί του παρόντος στη διάσωση των επιζώντων και δεν ερευνούν την αιτία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Έντγκαρντ Αρεβάλο.

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε περιοχή όπου οι δυνάμεις του στρατού πολεμούν εδώ και πολύ καιρό ισλαμιστές μαχητές.

«Καθώς το αεροσκάφος μετέφερε τους στρατιώτες μας από το Καγκαγιάν ντε Όρο (στο νότιο νησί Μιντανάο) έχασε τον διάδρομο προσγείωσης και μετά προσπάθησε να τον ξαναβρεί αλλά δεν τα κατάφερε», δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Σομπετζάν.

Δεκαεπτά μέλη του στρατού σκοτώθηκαν. Ο στρατηγός διευκρίνισε ότι οι 40 διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο για να λάβουν πρώτες βοήθειες.

Τα C-130 είναι στρατιωτικά αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά στρατευμάτων, εξοπλισμού αλλά επίσης χρησιμοποιούνται συχνά για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και παροχής βοήθειας σε καταστάσεις καταστροφών.

Το δυστύχημα αυτό σημειώνεται μετά τη συντριβή ενός ελικοπτέρου Black Hawk τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια νυχτερινής εκπαιδευτικής πτήσης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι έξι άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, AFP



Money Review