«Είναι μια αγορά του Δρ. Τζέκιλ και του Μίστερ Χάιντ. Την περασμένη εβδομάδα ήταν ο κ. Χάιντ και σήμερα βγαίνει ο Δρ. Τζέκιλ. Σήμερα, δεν υπάρχει πολύς φόβος εκεί έξω, και αυτό μας ανησυχεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο».

Εντονη αντιστροφή

Με αυτά τα λόγια σχολίασε την εικόνα του χρηματιστηρίου της Wall Street κατά τη χθεσινή (Δευτέρα) συνεδρίαση, ο Jeff Carbone, συνιδρυτής της Cornerstone Financial Partners στο Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας, με δηλώσεις του στο Reuters.

Πράγματι, η αμερικανική κεφαλαιαγορά κατέγραψε έντονη αντιστροφή σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, όταν τα μηνύματα της Fed για τη νομισματική πολιτική πυροδότησαν κύκλο ρευστοποιήσεων κέρδους και τη χειρότερη εβδομαδιαία απόδοση για τον Dow και τον S&P 500 εδώ και μήνες.

Ωστόσο, η εβδομάδα άνοιξε με το δεξί για το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι βασικοί δείκτες

Συγκεκριμένα, ο Dow κέρδισε 586,89 μονάδες ή 1,76% και έκλεισε στις 33.876,97 μονάδες.

Το θετικό κλίμα επεκτάθηκε και στους υπόλοιπες δείκτες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 58,34 μονάδες ή 1,4% στις 4.224,79 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη κατά 0,79% ή 111,1 μονάδες στις 14.141,48 μονάδες.

Πάντως, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τις ομιλίες στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και των περιφερειακών Fed τις επόμενες ημέρες για να αντλήσουν νέα συμπεράσματα για τις προθέσεις της Τράπεζας.

Ενώπιον του Κογκρέσου

Σήμερα δε, ο διοικητής Τζερόμ Πάουελ θα μιλήσει ενώπιον του Κογκρέσου, ενημερώνοντας τους βουλευτές για τη στρατηγική και τις εκτιμήσεις της Fed.

Πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο