«Τα χρόνια πέρναγαν με όμορφες στιγμές. Το 2006 χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν ένας άνθρωπος που θαύμαζα πολύ. Ο Νίκος Μωραΐτης. Ήταν τόσο άμεσος που αμέσως μου ζήτησε να συναντηθούμε. Συναντιόμαστε την επόμενη μέρα και μέσα στη συζήτηση μου λέει ‘Μιχάλη εγώ ακούω στη φωνή σου λαϊκά στοιχεία, πρέπει να πεις ένα τραγούδι λαϊκό. Είναι η σωστή στιγμή’. Του απαντάω Νίκο μου παρόλο που αγαπάω το λαϊκό τραγούδι δεν ξέρω αν μπορώ να το υποστηρίξω’. Μου απαντάει ΄Μια χαρά θα τα πας. Αύριο θα σου έχω στίχους. Και μου δίνει το ‘Δε φεύγω’. Δεν αντιστάθηκα καθόλου».

Όταν ένα τραγούδι «γεννιέται» από τα απλά, καθημερινά… που παρατηρεί ο ερμηνευτής στη Θεσσαλονίκη.

Μια βόλτα κατά μήκος της παραλίας της Θεσσαλονίκης, κάτι «φωνές που ηχούν σαν γυμναστικά παραγγέλματα» και κάποιοι ηλικωμένοι κύριοι και κυρίες, αποτέλεσαν την έμπνευση του Μιχάλη Χατζηγιάννη για το «χέρια ψηλά».

Περιέγραψε στον Νίκο Μωραϊτη όσα είχε δει και… εγένετο μια επιτυχία. «Χέρια ψηλά κι όλα τα φτάνω, έλα να πάμε απ’ την αγάπη πιο πάνω».

«Αν ήσουν μαζί μου» από το 2010 σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη και «Όνειρο ζω».

Το τελευταίο είναι από τα τραγούδια που σημάδεψαν την καριέρα του Μιχάλης Χατζηγιάννη και πάντα περιλαμβάνεται στα προγράμματά του. Και αυτό σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη και μουσική δική του κυκλοφόρησε το 2005 στον δίσκο «Όνειρο ζω».

Το τραγούδι «Το καλοκαίρι μου» γράφτηκε το 2010 από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τον Νίκο Γρίτση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο