Η προσδοκία για ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας βάρυνε περισσότερο από τις πληθωριστικές ανησυχίες στο επενδυτικό κλίμα, με αποτέλεσμα το χρηματιστήριο της Wall Street, στη Νέα Υόρκη, να κινηθεί ανοδικά.

Οι βασικοί δείκτες

Ο S&P 500, μάλιστα, έκλεισε στις 4.239,3 μονάδες, που αποτελεί νέο ρεκόρ, καταγράφοντας αύξηση 0,47%.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 0,05% στις 34.465,77 μονάδες, και ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώθηκε στις 14.020,33 μονάδες, με άνοδο 0,78%.

Στο πεδίο των macro, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση τον Μάιο, ποσοστό μεγαλύτερο από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ σε ετήσια βάση άγγιξε το 5%, ποσοστό ρεκόρ από το 2008.

Η προσοχή στη Fed

Αναλυτές τονίζουν ωστόσο ότι αν και τα στοιχεία ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις, εν τούτοις δεν έχουν φτάσει ακόμα σε επίπεδο που θα μπορούσε να δικαιολογήσει αλλαγή στη στάση της Fed.

Η προσοχή επικεντρώνεται πλέον στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Σε ξεχωριστή έκθεση την Πέμπτη, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: ot.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο