Αυτοψία για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, “OPAP Arena”, πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, παρουσία του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη, του προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξη Αλεξίου και του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου.

Στο περιθώριο της επιθεώρησης, συζητήθηκαν τόσο η πορεία υλοποίησης των έργων, όσο και μια σειρά από παρεμβάσεις που είναι αναγκαίο να υλοποιηθούν Έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης δήλωσε:

“Έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία και περίπου σε δέκα μήνες θα απολαύσουμε αυτό που δημιουργούμε. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Γιώργο Πατούλη για την προσπάθεια που κάνει και μας επιλύει όλα τα προβλήματα άμεσα. Εδώ, σε αυτόν τον ιερό χώρο, στον οποίο οι παππούδες μας στέγασαν την ιδέα της ΑΕΚ, εμείς καταφέραμε να φτιάξουμε και πάλι το γήπεδο μας. Έρχεται σύντομα η στιγμή που θα το χαρούμε. Θέλω να ευχαριστήσω την Πολιτεία και όλους όσους βοήθησαν για να χαρούμε αυτό το γήπεδο, που τόσο πολύ θέλουμε και τόσα χρόνια περιμένουμε”.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης τόνισε: “Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μετά από ένα χρόνο από τότε που ήρθα εδώ για την έναρξη των εργασιών, βλέπω να παίρνει σάρκα και οστά το όραμα του προέδρου και της ομάδας, παράλληλα όμως και δικό μας υπό την έννοια ότι αναγνωρίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια είναι σημαντική και για τις επόμενες γενιές, για την ιστορία και ευρύτερα για τον πολιτισμό. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας που βρίσκονται πάντα κοντά στο έργο και σε αγαστή συνεργασία με τους αναδόχους, ώστε όλα τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται εν τη γένεση τους. Κάνουμε μεγάλο αγώνα, ώστε του χρόνου να είναι όλα έτοιμα. Τα έργα, τόσο στο γήπεδο, όσο και στην Πατριάρχου Κωνσταντίνου προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και θα διευκολύνουν σημαντικά τόσο τους διερχόμενους οδηγούς, όσο και τους φιλάθλους. Έχουμε ακόμη λίγο δρόμο, είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια, ώστε σύντομα να ακούγονται οι ήχοι του γηπέδου και οι φωνές των φιλάθλων”.

Τέλος, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος επεσήμανε: “Θεωρώ σπουδαίο ότι το όραμα του προέδρου, ο στόχος και το όνειρο χιλιάδων φιλάθλων υλοποιείται ουσιαστικά με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και όλων των τεχνικών επιτελείων των υπηρεσιών. Θεωρώ σπουδαίο επίσης, ότι όλοι αυτοί οι στόχοι υλοποιούνται μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, που ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι σε τέτοιας κλίμακας μεγάλα έργα το σκουριασμένο γραφειοκρατικό γρανάζι των υπηρεσιών συνήθως καθυστερεί την υλοποίησή τους. Επομένως, αυτό το τρίπτυχο της ΠΑΕ, του κου Μελισσανίδη, της Περιφέρειας και του Δήμου μέσα σε ένα διάστημα των επόμενων 9 – 10 μηνών γίνεται πραγματικότητα”.