Περισσότεροι από 1 στους 3 Έλληνες καταναλωτές φαίνεται να έχουν αυξήσει την αγορά φρέσκων φρούτων & λαχανικών καθώς και προϊόντων καθαρισμού. Αντιθέτως, κατακόρυφη είναι η μείωση της κατανάλωσης προμαγειρεμένων γευμάτων και έτοιμου φαγητού, καθώς και αλκοόλ. Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήγαγε η Focus Bari | YouGov σχετικά με τις συνήθειες αγοράς από τα σουπερμάρκετ αλλά και κατανάλωσης συγκεκριμένων ειδών τροφίμων που διαμορφώθηκαν μέσα από τις συνθήκες της πανδημίας. 

soyper-market-ti-agorasan-kai-ti-ochi-oi-ellines-stin-pandimia0
 

soyper-market-ti-agorasan-kai-ti-ochi-oi-ellines-stin-pandimia1
Παράλληλα, 4 στους 10 Έλληνες ψώνισαν τουλάχιστον μια φορά είδη σουπερμάρκετ online, επιπλέον 1 στους 3 σκέπτονται να υιοθετήσουν αυτή την συνήθεια στο μέλλον. 

soyper-market-ti-agorasan-kai-ti-ochi-oi-ellines-stin-pandimia2

Το κοινό που αγοράζει είδη super market online είναι κατά βάση millennials (25-34 ετών), ενώ και οι  millennials που δεν έχουν ακόμη κάνει αγορές online φαίνεται να είναι οι πιο θετικοί, λαμβάνοντας υπόψη  την αναλογία όσων θα εξέταζαν κάτι τέτοιο, έναντι όσων δεν θα το εξέταζαν. Αναμενόμενα, οι κάτοικοι Αττικής & Θεσσαλονίκης έχουν μεγαλύτερη εμπειρία με τα online super market  λόγω και των περισσότερων διαθέσιμων επιλογών. 

soyper-market-ti-agorasan-kai-ti-ochi-oi-ellines-stin-pandimia3

Από όσους ερωτήθηκαν, 13% προτιμούν τo online κανάλι ως το κύριο για τα ψώνια σουπερμάρκετ και 9% δηλώνουν ότι θα έχουν την online εκδοχή ως κύριο κανάλι στο μέλλον.

soyper-market-ti-agorasan-kai-ti-ochi-oi-ellines-stin-pandimia4
Η έρευνα δείχνει, επίσης, ότι 9 στους 10 online supermarket shoppers έχουν ψωνίσει απευθείας από το e-shop της αλυσίδας που προτιμούν, ενώ 1 στους 3 έχουν ψωνίσει είδη supermarket μέσω του app ενός food delivery service.
soyper-market-ti-agorasan-kai-ti-ochi-oi-ellines-stin-pandimia5

moneyreview.grMoney Review