Ανοδικό είναι το ξεκίνημα της εβδομάδα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έπειτα από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι πρώτες ενδείξεις για τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου του έτους θεωρούνται θετικές. Σε πρώτη φάση, η επόμενη αντίσταση για το Γενικό Δείκτη του ΧΑ εντοπίζεται στις 910 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Merit Χρηματιστηριακή, η βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς παραμένει ανοδική, παρότι ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 1,47% την προηγούμενη εβδομάδα και έκλεισε την Παρασκευή στις 897,01 μονάδες.  Με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 882 μονάδες, η Merit εντοπίζει τα επόμενα σημεία στήριξης στις 882 και 860 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης βρίσκει στις 910 και 920 μονάδες.

«Μετά το δίμηνο ράλι του ΧΑ και των νέων υψηλών των διεθνών αγορών, είμαστε πλέον πιο προσεκτικοί  στα παρόντα επίπεδα τιμών», αναφέρουν οι αναλυτές της Merit. Το ΧΑ δείχνει ότι χρειάζεται νέους ανοδικούς καταλύτες και καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές για να υπερβεί τις 920 μονάδες και να ανοίξει ο δρόμος προς τις 950 και 1.000 μονάδες, επισημαίνουν. Η χρηματιστηριακή, πάντως, παραμένει θετική για μετοχές που προσφέρουν υψηλές μερισματικές αποδόσεις όπως οι ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών και ουδέτερη για τον τραπεζικό κλάδο.

Σημειώνεται ότι στον τραπεζικό κλάδο, η Fitch προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής στην αναβάθμιση της Πειραιώς σε CCC+ και της Εθνικής σε B- με θετικές προοπτικές. Επίσης, ο οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση CCC+ της Alpha Bank με θετικές προοπτικές και της Β- της Eurobank επίσης με θετικές προοπτικές.

Έπειτα από μία ώρα συναλλαγών περίπου, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,68% στις 904 μονάδες, με μέχρι στιγμής ημερήσια διακύμανση σχεδόν 7 μονάδων και με τον τζίρο των συναλλαγών στα 17,7 εκατ. ευρώ.

 Στον τραπεζικό κλάδο, η Εθνική Τράπεζα σημειώνει άνοδο 0,55% στα 2,72 ευρώ, η Eurobank 1,18% στα 0,85 ευρώ, ενώ η Alpha Bank χάνει 0,41% στα 1,34 ευρώ και η Τράπεζα Πειραιώς 0,50% στα 1,59 ευρώ.

Πτώση 0,73% σημειώνει η ΔΕΗ, ενώ η Motor Oil ενισχύεται κατά 1,19%, ο ΟΠΑΠ καταγράφει κέρδη 1,62%,  ο ΟΤΕ βρίσκεται στο +0,96% και η Mytilineos κερδίζει 1,03%.

Αυτή την ώρα, 56 μετοχές κινούνται ανοδικά, 21 σημειώνουν πτώση και 14 παραμένουν σταθερές.

Στα νέα που θα επηρεάσουν την αγορά μέσα στην εβδομάδα, η MSCI θα ανακοινώσει αύριο το βράδυ τις αλλαγές στους δείκτες της.  

Οι Coca Cola Hellenic, ΟΤΕ και Cenergy Holdings θα ανακοινώσουν αποτελέσματα Α’ τριμήνου την Τετάρτη 12 Μαΐου και η Titan Cement International  την Πέμπτη 13 Μαΐου.

Σήμερα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη της Aegean Airlines, που αναμένεται να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας.

Τηλεδιάσκεψη με αναλυτές για τα αποτελέσματα του 2020 θα πραγματοποιήσει και  η Intralot.



Money Review