Οι οπαδοί των κρυπτονομισμάτων δεν έχουν μάτια μόνο για το Bitcoin. Το τελευταίο διάστημα καταφεύγουν μαζικά και στο Ether, το ψηφιακό νόμισμα το οποίο συνδέεται με την Ethereum blockchain- που χρησιμοποιείται στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την πώληση online τέχνης.

Η τιμή του έχει αυξηθεί 1.500% τους τελευταίους 12 μήνες. Μόνο από τις αρχές του έτους έκανε άλμα 325% στα επίπεδα – ρεκόρ των 3.455 δολαρίων. Μάλιστα αναλυτές αναφέρουν ότι έχει ακόμη μακρύ ανοδικό δρόμο να διανύσει, αφού η αγορά συνειδητοποιεί ότι ήταν μάλλον εξαιρετικά υποτιμήμενο σε σχέση με τον μεγάλο ανταγωνιστή του, το Bitcoin.

Αναλυτές ανέφεραν στο Bloomberg ότι περιμένουν να δουν την τιμή του να φτάνει από τα 5.000 έως τα 10.000 δολάρια στις αρχές του επόμενου έτους. Η κεφαλαιοποίησή του είναι τώρα στα 367 δισ. δολάρια, την ώρα που η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin έχει σπάσει το φράγμα των 1,1 τρισ. δολαρίων.

Αν και στην αγορά υπάρχουν περισσότερα από 1.000 κρυπτονομίσματα, μεταξύ των οποίων και το Dogecoin, που είναι από τα αγαπημένα του Elon Musk, το Bitcoin και το Ether καλύπτουν τα 2/3 της συνολικής αξίας της αγοράς των 2,3 τρισ. δολαρίων. 

moneyreview.gr 



Money Review