Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί της Επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας δήλωσαν σήμερα ότι περιστατικά παρόμοια με τις ύποπτες επιθέσεις μέσω «κατευθυνόμενων» ραδιοφωνικών συχνοτήτων κατά αμερικανών διπλωματών φαίνεται ότι αυξάνονται.

Σε ανακοίνωσή τους, οι γερουσιαστές Μαρκ Γουόρνερ, ο Δημοκρατικός, πρόεδρος της Επιτροπής, και Μάρκο Ρούμπιο, Ρεπουμπλικανός και αντιπρόεδρος της Επιτροπής, δήλωσαν ότι είναι εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια σε γνώση των μυστηριωδών αυτών επιθέσεων κατά του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού στην Αβάνα και αλλού στον κόσμο.

«Αυτό το μοντέλο επίθεσης κατά συμπολιτών μας που υπηρετούν την κυβέρνηση μας φαίνεται ότι επεκτείνεται. Η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας προτίθεται να διαλευκάνει την υπόθεση», είπαν.

Το CNN μετέδωσε σήμερα ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες ερευνούν δύο πιθανά περιστατικά που μοιάζουν με τα συμπτώματα που πλήττουν διπλωμάτες και είναι γνωστά ως «σύνδρομο της Αβάνας».

Ενα περιστατικό εντοπίσθηκε τον περασμένο χρόνο κοντά στον Λευκό Οίκο και ένα ακόμη, στο οποίο έχει αναφερθεί το περιοδικό GQ, έπληξε υπάλληλο του Λευκού Οίκου σε προάστιο της Βιρτζίνια το 2019.

Εκθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο ανέφερε ότι «κατευθυνόμενη» ραδιοφωνική συχνότητα είναι η πιο πιθανή εξήγηση για τα συμπτώματα. Τον Φεβρουάριο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Χθες, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι πολλές υπηρεσίες της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν εργάζονται για το θέμα και αξιολογούν την κατάσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο