Ανεξαρτήτως αν θα τα καταφέρει ή όχι να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό “εισιτήριο” μέσα απ’ τα 4 ματς που απομένουν ως το φινάλε των playoffs, το ρόστερ του Παναθηναϊκού θα αλλάξει το προσεχές καλοκαίρι. Πιθανότατα όχι στο βαθμό που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, με τα ατελείωτα “extreme makeovers” (10 παίκτες έφευγαν, 10 έρχονταν), αλλά σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές σε θέσεις που κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση και η “απεμπλοκή” από παίκτες, που σύμφωνα με τον Πιέρ Ντρεοσί, δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν άλλο.

Υπάρχει όμως και μία άλλη “κατηγορία”, αυτή των ποδοσφαιριστών που έχουν έφυγαν ως “δανεικοί” απ’ το “τριφύλλι” τους τελευταίους 6-12 μήνες και δεσμεύονται ακόμη με τον Παναθηναϊκό έως το 2022. Κι εκεί τα δεδομένα μοιάζουν να είναι συγκεκριμένα, καθώς ουσιαστικές πιθανότητες επιστροφής δείχνει να έχει μόνο ο Δημήτρης Κολοβός (που έκανε μία εξαιρετική σεζόν στη Σερίφ) κι ενδεχομένως ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, εάν κι εφόσον δεν ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του απ’ τη Φορτούνα Σιτάρντ. Ας δούμε αναλυτικά τι ισχύει για τον καθένα ξεχωριστά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

Γυρίζει κι όλα ανοικτά

Ο Δημήτρης Κολοβός έφυγε στις 12 του περασμένου Σεπτέμβρη για ένα ταξίδι στο… άγνωστο της Μολδαβίας και της Τιρασπόλ μόνο και μόνο για να “αναπνεύσει” αγωνιστικά, διότι ο Τσάβι Ρόκα και ο Ντάνι Πογιάτος δεν τον υπολόγιζαν απ’ την πρώτη μέρα της περσινής προετοιμασίας του Παναθηναϊκού. Και θα επιστρέψει στην Αθήνα με το μετάλλιο του πρωταθλητή, καθώς η (πανίσχυρη στο μολδαβικό πρωτάθλημα) Σερίφ έχει ήδη εξασφαλίσει κι αυτόν τον τίτλο. Με ενεργή παρουσία του 28χρονου (τα έκλεισε την Τρίτη 27/04) μεσοεπιθετικού, ο οποίος έχει “υπογράψει” 7 γκολ και 6 ασίστ σε 17 αγώνες με το σύλλογο της Μολδαβίας.

Ο ίδιος θέλει (και) για οικογενειακούς λόγους (μεγάλωσε κι άλλο η φαμίλια του) να επιστρέψει στην Αθήνα το καλοκαίρι, όταν ολοκληρωθεί ο δανεισμός του, για να “μπει” στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Παναθηναϊκού και να επαναξιολογηθεί απ’ τη νέα τάξη πραγμάτων του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Πιέρ Ντρεοσί έχει μία πρώτη εικόνα, για τον Κολοβό και το πιο πιθανό είναι ότι θα γυρίσει για να δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις του. Και είναι αλήθεια πως αξίζει μία δεύτερη “ευκαιρία”, διότι κρίθηκε πολύ “βιαστικά” και χοντροκομμένα το περασμένο καλοκαίρι απ’ το καταλανικό δίδυμο. Εκτός, εάν στο ενδιάμεσο η Σερίφ -που τον θέλει πάρα πολύ και την επόμενη σεζόν, για να παλέψει στα προκριματικά, μήπως καταφέρει να μπει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης- καταλήξει σε μία φόρμουλα με τον Παναθηναϊκό για να τον αποκτήσει μόνιμα. Λεφτά πάντως δεν υπάρχουν πολλά απ’ την πλευρά των Μολδαβών (ακόμη και το συμβόλαιό του δεν καλυπτόταν εξ ολοκλήρου, αλλά ποσοστιαίως απ’ τη Σερίφ), οπότε το πιο πιθανό είναι πως θα επιστρέψει για να πολεμήσει για μία θέση στο ρόστερ του “τριφυλλιού”.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ

Μέχρι 15 Ιουνίου η οψιόν αγοράς του

Για τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα, καθώς όλα είναι στο χέρι της Φορτούνα Σιτάρντ, στην οποία μετακόμισε ως δανεικός την 1η Φεβρουαρίου με οψιόν αγοράς 500.000 ευρώ το προσεχές καλοκαίρι.

Μετά από μία περίοδο προσαρμογής, με έναν μικροτραυματισμό που τον πήγε πίσω για ένα δεκαήμερο, ο 20χρονος επιθετικός άρχισε να βρίσκει τις τελευταίες εβδομάδες θέση στο rotation του 33χρονου κόουτς Σιόρς Ούλτε και μετράει 3 συμμετοχές με 1 γκολ από τις 7 Μαρτίου κι έπειτα.

Ο Εμμανουηλίδης με τη φανέλα της Φορτούνα Σιτάρντ


Στην τελική ευθεία της εφετινής Eredivisie αναμένεται να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα ματς με Τβέντε (01/05, εντός), Αλκμάαρ (05/05, εκτός), Φίτεσε (13/05, εντός) και Βίλεμ (16/05, εκτός), δεδομένου ότι η Φορτούνα έχει διασφαλίσει πλέον την παραμονή της, προκειμένου να αξιολογηθεί με μεγαλύτερη “ασφάλεια”.

Ο τεχνικός διευθυντής της ολλανδικής ομάδας, Σόερντ Αρς τον πιστεύει πάρα πολύ και θέλει να τον κάνει μόνιμο… κάτοικο Ολλανδίας. Σε κάθε περίπτωση, η… μπάλα είναι μόνο στα πόδια των ανθρώπων της Φορτούνα, καθώς η οψιόν αγοράς του μισού εκατομμυρίου (με 30% ποσοστό μεταπώλησης για τον Παναθηναϊκό), έχει περιθώριο “ενεργοποίησης” έως την 15η Ιουνίου. Μέχρι τότε μπορεί να τον αγοράσει η Φορτούνα, ειδάλλως ο Εμμανουηλίδης πρέπει να επιστρέψει στο “τριφύλλι”.

ΧΟΥΑΝ ΧΟΣΕ ΠΕΡΕΑ

Τον θέλει ξανά ο Βόλος

Οι “πράσινοι” -με απόφαση του Ρόκα- τον παραχώρησαν με μορφή δανεισμού στο Βόλο την 1η Σεπτεμβρίου 2020, αφού πρώτα επέκτειναν το συμβόλαιό του κατά ένα χρόνο (2022), κρίνοντας πως… περίσσευε στο ρόστερ της ομάδας. Χαμένος δεν βγήκε ο 21χρονος Κολομβιανός επιθετικός, αφού στην ομάδα της Μαγνησίας βρήκε χώρο (29 συμμετοχές) και χρόνο (1.869 αγωνιστικά λεπτά) για να παίξει, καταγράφοντας 3 γκολ και 1 ασίστ.

Μάχη Περέα - Μιτάι στο Βόλος - ΑΕΚ


Με δεδομένη την παρουσία των Μακέντα και Καρλίτος, αλλά και τον νεαρότερων Ιωαννίδη (που έκανε ήδη το “ξεπέταγμά” του) και Καμπετσή (ανανέωσε έως το 2024), ο Περέα δείχνει να μην “χωράει” ούτε στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Ειδικά, εάν υπάρξουν κι άλλες προσθαφαιρέσεις το καλοκαίρι στη γραμμή κρούσης.

Ακόμη δεν έχει καμία ενημέρωση απ’ τους “πράσινους” για το μέλλον του, όμως το πιο πιθανό σενάριο είναι να δοθεί εκ νέου δανεικός ή ελεύθερος με ένα ποσοστό μεταπώλησης, με το Βόλο να έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να τον κρατήσει στο δυναμικό του για άλλη μία χρονιά.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Δύσκολα θα βρει θέση

Ο 23χρονος πολυσύνθετος αμυντικός και “παιδί” της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, αν και είχε αξιοπρεπέστατη παρουσία με το “τριφύλλι” στα playoffs της περιόδου 2019/20, ως λύση εκτάκτου ανάγκης, μετά την αποχώρηση των Γιόχανσον, Ινσούα, Νούνες, Χρήστου Δώνη, κρίθηκε πως δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει το “τριφύλλι” και στις 14 Σεπτεμβρίου παραχωρήθηκε στον Λεβαδειακό, ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Με τους Βοιωτούς κατέγραψε 7 συμμετοχές (τις 6 ως αλλαγή), αλλά πρόλαβε να σημειώσει και 2 γκολ. Επιστρέφει απ’ τον δανεισμό του την 1η Ιουλίου, είτε για να φύγει εκ νέου ως δανεικός, είτε για να “σπάσει” το συμβόλαιό του που λήγει στις 30 Ιουνίου 2022.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΕΧΟΥ

Πιο πιθανή η λύση συνεργασίας

Μετά από ένα πολύ δύσκολο διάστημα με τραυματισμούς και μηδενική παρουσία στην πρώτη ομάδα, ο 21χρονος επιθετικός έφυγε στις 18 Φεβρουαρίου ως δανεικός στον Απόλλωνα Λάρισας, με τον οποίο έχει 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League 2. Δύσκολα θα βρει θέση ξανά στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και το πιο πιθανό σενάριο είναι είτε να λυθεί το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι του 2022, είτε να πάει ξανά κάπου αλλού δανεικός το καλοκαίρι.