Στην προστασία των θαλασσών υπόσχεται να συμβάλει δραστικά μία μεγάλη οικολογική πρωτοβουλία, με αφετηρία τους Λειψούς, που αποκτά όλο και μεγαλύτερες διεθνείς διαστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, το “Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος” ένωσε τις δυνάμεις του με την εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES, αναλαμβάνοντας από κοινού δράση για την επαναφύτευση των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας που για πρώτη φορά ξεκίνησε από το νησί των Λειψών, με την ενεργό στήριξη του Δήμου.

Πρόσφατα μάλιστα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για το θέμα αυτό, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 δημοσιογράφοι από 10 χώρες, Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Νορβηγία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Πολωνία, Φινλανδία και Ισπανία.

Ξεκινώντας με μαγευτικά πλάνα από το νησί των Λειψών, η διευθύντρια έρευνας του Ινστιτούτου Αναστασία Μήλιου, παρουσίασε στο ευρύ διεθνές κοινό τη διαδικασία της επαναφύτευσης από τον όρμο της Βρουλιάς και το υπό δημιουργία Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου.

«Για ακόμη μια φορά η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος συναντά την επιχειρηματική καινοτομία και την ανθρώπινη ευρηματικότητα για να οδηγήσει στην αειφορία. Νοιώθουμε υπερήφανοι που ένα νέο οικολογικό εγχείρημα γεννήθηκε στους Λειψούς και θα αποκτήσει σύντομα διεθνείς διαστάσεις, ώστε να συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού τόσο στο νησί μας, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα», δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σηκώνουμε μανίκια: Ξεκινά ο εμβολιασμός για 3 εκατομμύρια άτομα, ηλικίας 30-49

Σοκαριστική πρόβλεψη Τζανάκη για 400-500 νεκρούς την εβδομάδα έως τις 25 Μαΐου

Απίστευτο περιστατικό στον Βύρωνα: Γυναίκα πέταξε πετρέλαιο σε δυο ανήλικες!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr