Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει να ασκήσει διώξεις σε τουλάχιστον 100 ακόμη άτομα για τη συμμετοχή τους στη θανατηφόρα επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κατηγορουμένων για τις ταραχές σε περισσότερους από 500.

Πάνω από 400 άτομα

«Πάνω από 400 άτομα έχουν κατηγορηθεί για την επίθεση στο Καπιτώλιο», αναφέρουν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς σε δικαστικά έγγραφα.

«Η έρευνα συνεχίζεται και η κυβέρνηση αναμένει να απαγγελθούν κατηγορίες σε τουλάχιστον 100 επιπλέον άτομα» προσθέτουν.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης προέβη σε αυτήν τη γνωστοποίηση σε σειρά παρόμοιων καταθέσεων δικαστικών εγγράφων, ζητώντας από τους δικαστές να αναβάλουν τις προθεσμίες σε εκκρεμείς διώξεις.

«Η έρευνα και οι διώξεις για την επίθεση στο Καπιτώλιο πιθανότατα θα είναι μία από τις μεγαλύτερες στην αμερικανική ιστορία, τόσο σε ό,τι αφορά στον αριθμό των κατηγορουμένων που διώκονται όσο και στη φύση και τον όγκο των αποδεικτικών στοιχείων», τονίζεται στα δικαστικά έγγραφα.

Πέντε νεκροί

Οπαδοί του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου σε προσπάθεια να εμποδίσουν το Κογκρέσο να κυρώσει την εκλογική νίκη του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Τα βίαια επεισόδια ξεκίνησαν αμέσως μετά τη συγκέντρωση υποστηρικτών του μεγιστάνα που είχε καλέσει ο ίδιος, παροτρύνοντάς τους να πολεμήσουν για να σταματήσουν την κύρωση της νίκης του Μπάιντεν.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 130 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές.

Το FBI επικεντρώνεται όλο και περισσότερο σε ύποπτους με δεσμούς με ακροδεξιές εξτρεμιστικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Oath Keepers και των Proud Boys.

Συλλήψεις ακροδεξιών

Μέχρι στιγμής, πάνω από 40 μέλη ή συνεργάτες των δύο ακροδεξιών οργανώσεων έχουν συλληφθεί και διώκονται.

Ιδρυτικό μέλος των Oath Keepers την περασμένη εβδομάδα έγινε το πρώτο άτομο που δήλωσε ένοχο για συμμετοχή στις ταραχές και οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι άλλοι κατηγορούμενοι βρίσκονται σε συνομιλίες για τις απολογίες τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο