Στο παιχνίδι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη και αυτό του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο στάθηκε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην ανάλυση των φάσεων για την τέταρτη αγωνιστική των playoffs και των playouts.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής συμφώνησε με το πέναλτι που δόθηκε επί του Άρη σε σπρώξιμο μέσα στην περιοχή όπως και με αυτό που κέρδισε ο ΟΦΗ στο ματς με τον Ατρόμητο. Δείτε όσα είπε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ

Για το πέναλτι που κέρδισε ο Άρης:

Ο διαιτητής από την Εσθονία αφού έδωσε το πέναλτι είπε προς τον διαιτητή που ήταν στο VAR: “Δεν είδα το νούμερο αλλά είδα ξεκάθαρο σπρώξιμο” και ο Κλάτενμπεργκ τόνισε: “Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για σπρώξιμο που διέπραξε αμυνόμενος της ομάδας του Παναθηναϊκού εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς υπήρξε ένα καθαρό σπρώξιμο στην πλάτη του επιτιθέμενου με τα δύο χέρια από τον αμυνόμενο ενώ η μπάλα ήταν εντός παιχνιδιού έπειτα από την εκτέλεση ελεύθερου λακτίσματος”.

Για το πέναλτι σε χέρι που ζήτησε ο Άρης στον Αλεξανδρόπουλο: “Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυνομένου εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς το χέρι του αμυνομένου είναι εντός του σώματος και δεν το καθιστά αφύσικα μεγαλύτερο”.

ΟΦΗ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Για το πέναλτι του ΟΦΗ σε χέρι παίκτη του Ατρόμητου: “Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου η μπάλα άγγιξε το χέρι αμυνομένου εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε τις γωνίες λήψης και συνέστησε ανασκόπηση της φάσης έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς οι βραχίοντες του αμυνομένου είναι σε μη φυσική θέση και εκτός του σώματος όταν η μπάλα χτυπά στο χέρι. Δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι η μπάλα θα εισερχόταν ξεκάθαρα στο τέρματα καθώς υπήρχαν αμυνόμενος και τερματοφύλακας οι οποίοι θα μπορούσαν να την αποκρούσουν, συνεπώς η κίτρινη κάρτα σωστά δόθηκε”.