Δεν είχε νικητή η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο για την 4η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten. Οι Κρητικοί πήραν το προβάδισμα στο 68ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι του Ντε Γκουζμάν, ενώ οι Περιστεριώτες ισοφάρισαν στο 90+3′ με κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου σε ένα παιχνίδι με τρομερό φινάλε.

Με αυτό το αποτέλεσμα η μάχη της παραμονής συνεχίζεται. Ο ΟΦΗ έφτασε τους 25 πόντους και βρίσκεται στην 12η θέση της βαθμολογίας, με τον Ατρόμητο να φτάνει τους 30 βαθμούς και είναι ένα βήμα πιο κοντά στην εξασφάλιση της σωτηρίας του.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Ο Ατρόμητος μετά και από το γκολ των Κρητικών βγήκε πιο μπροστά στο γήπεδο. Όσο κυλούσαν τα λεπτά η ομάδα του Νιόπλια οπισθοχώρησε στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να υπερασπισθεί το προβάδισμά της. Ωστόσο, οι Περιστεριώτες δεν το έβαλαν κάτω και πέτυχαν την ισοφάριση.

Ο Ραμπέγιο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Χριστοδουλόπουλος σηκώθηκε επιτυχημένα και με το κεφάλι νίκησε τον Βάτερμαν γράφοντας το τελικό 1-1.

Αμέσως μετά ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 90+4 με τον Σακόρ, το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή, πέρασε δίπλα από την εστία του Γιαννιώτη.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα “έπρεπε” να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΣΚΟΡ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου το χαμηλό τέμπο παρέμεινε και στα πρώτα λεπτά. Ο ΟΦΗ είχε μεν την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να γίνει ουσιαστικός, στην εστία του Γιαννιώτη. Από την άλλη, ο Ατρόμητος περίμενε, χωρίς να ρισκάρει, και ήταν καλά οργανωμένος στα μετόπισθεν.

Στο 53ο λεπτό οι Κρητικοί είχαν μία καλή ευκαιρία με τον Διαμαντή, ο οποίος με το κεφάλι δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου. Ο Νίκος Νιόπλιας θέλησε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική με Ουές, Στούρτζεον και Λυμπεράκη.

Στο 66ο λεπτό οι Κρητικοί κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Σάλομον μέσα στην περιοχή, με τον Φωτιά να κοιτάζει ο ίδιος τη φάση στο VAR. Ο Ντε Γκουζμάν ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος.

ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές στο πρώτο μέρος, έχοντας το μυαλό τους κυρίως στα μετόπισθεν. Άλλωστε, και οι δύο ήθελαν αποτέλεσμα σε αυτό το παιχνίδι. Ο Ατρόμητος ήταν ωστόσο εκείνος που είχε τις σημαντικότερες ευκαιρίες.

Στο 16′ ο Γιακουμάκης σούταρε από κοντά με τον Βάτερμαν να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Αμέσως μετά ο Γκαλβάο δεν μπόρεσε να νικήσει ξανά τον τερματοφύλακα των Κρητικών.

Πατήστε στο “Πραγματικός σχηματισμός” για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στη συνέχεια, οι Κρητικοί κράτησαν περισσότερο μπάλα και επιχείρησαν να πατήσουν στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Όμως, ο Ατρόμητος λειτουργούσε σωστά στον ανασταλτικό τομέα και δεν άφησε τον ΟΦΗ να γίνει ουσιαστικά απειλητικός.

Λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους στο 45′ ο Ατρόμητος βρήκε δίχτυα με τον Μουνίθ έπειτα από ασίστ του Μανούσου. Ωστόσο, έπειτα από χρήση του VAR, το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο Μανούσος ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo Credits: Eurokinissi