Στον απόηχο του ντέρμπι της Κυριακής (11/4) με τον Ολυμπιακό και με αφορμή την πολύ κακή διαιτησία του Κροάτη διαιτητή, Ιβάν Μπέμπεκ, η οποία σώθηκε από τη χρήση του VAR ο Γιάννης Αλαφούζος είχε επαφή με τον αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Αυτό που ουσιαστικά έθεσε επί τάπητος ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού ήταν το επίπεδο των διαιτητών που έρχονται από το εξωτερικό με σκοπό να γίνονται οι καλύτερες δυνατές επιλογές.

Αυτό που ήθελε ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν να γίνει μια συζήτηση προς τη σωστή κατεύθυνση, δίχως εντάσεις, με σκοπό την επιλογή top class διαιτητών στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι αφενός ο Παναθηναϊκός στηρίζει απόλυτα τον πρόεδρο της ΚΕΔ και δεν έχει άρει αυτή την εμπιστοσύνη του ενώ οι πράσινοι ήταν από τις ομάδες που κυνήγησαν όσο κανείς άλλος τον ερχομό ξένων διαιτητών αλλά και την χρήση της τεχνολογίας στη Super League. Και έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι από τα αποτελέσματα τους.

Πόσο μάλλον από την πρόσφατη χρήση του VAR στο ντέρμπι της Κυριακής (11/4) όπου χωρίς αυτό το παιχνίδι θα ήταν εντελώς διαφορετικό.