Μία εκδοχή του Instagram ειδικά για παιδιά κάτω των 13 ετών εξετάζει να δημιουργήσει το Facebook.

Σήμερα, η πλατφόρμα επισήμως δεν επιτρέπει σε άτομα κάτω από αυτή την ηλικία να δημιουργήσουν λογαριασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Guardian και το BuzzFeed News, στόχος της νέας εκδοχής του Instagram θα είναι να υπάρχει γονικός έλεγχος, ώστε τα παιδιά να μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα με «ασφάλεια».

«Τα παιδιά ζητούν όλο και περισσότερο από τους γονείς τους να μπουν σε εφαρμογές που θα τους βοηθήσουν να  κρατήσουν επαφή με τους φίλους τους. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για τους γονείς, επομένως δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε πρόσθετα προϊόντα, τα οποία είναι κατάλληλα για παιδιά, υπό τη διαχείριση των γονιών», είπε στον Guardian εκπρόσωπος της Facebook, στην οποία ανήκει το Instagram.

Σήμερα, ένα παιδί μπορεί να δημιουργήσει λογαριασμό στο Instagram, απλά λέγοντας ψέματα για την ηλικία του κατά την εγγραφή. Η Facebook λέει ότι σκοπεύει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για να καθορίσει την πραγματική ηλικία του χρήστη της πλατφόρμας.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για την εφαρμογή νέων προστατευτικών μέτρων, όπως για παράδειγμα την απαγόρευση της αποστολής μηνυμάτων από ενήλικες σε παιδιά κάτω των 18 ετών εάν δεν είναι followers τους καθώς και προειδοποιητικά μηνύματα που θα αποστέλλονται σε εφήβους όταν κάποιος ενήλικας που τους προσεγγίζει έχει στείλει πολλά μηνύματα ή αιτήματα φιλίας σε ανήλικους.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία έδειξε ότι το 57% των εφήβων στη χώρα χρησιμοποιούν το Instagram, το 30% έχει λάβει μήνυμα από κάποιον άγνωστο στην πλατφόρμα και το 20% έχει λάβει ακατάλληλο ανεπιθύμητο υλικό στα social media.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian