Επιθέσεις σε βάρος καταστήματος και αστυνομικού τμήματος σημειώθηκαν τη νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, με την αστυνομία να ερευνά τις υποθέσεις με προσαγωγές και ανακρίσεις.

Μερικές ημέρες μετά την εκκένωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης από τους καταληψίες του, άγνωστοι πέταξαν πέτρες εναντίον του αστυνομικού σταθμού της Χαλάστρας, έξω από τη Θεσσαλονίκη, χωρίς όμως να υπάρξουν φθορές ή να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης, ενώ ύστερα από αστυνομικές αναζητήσεις προσήχθησαν από την περιοχή 10 άτομα και εξετάζεται η συμμετοχή τους στο περιστατικό.

Λίγο αργότερα, στις 3 τα ξημερώματα, έγινε στόχος επίθεσης με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ ένα εμπορικό κατάστημα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές στην πρόσοψη του καταστήματος. Κατά πληροφορίες, πρόκειται για κατάστημα με είδη πολεμικών τεχνών.

Οι δράστες εξαφανίστηκαν, ενώ η φωτιά που προκλήθηκε σβήστηκε πριν φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική. Και αυτό το συμβάν ερευνάται από την αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ