Αυτή η σχέση είναι όπως ένα ανοιχτό βιβλίο, κολλημένο για χρόνια στην ίδια σελίδα. Η ΑΕΚ ξέρει πολύ καλά τον Μανόλο Χιμένεθ και ο Ισπανός προπονητής την ΑΕΚ εξίσου καλά. Είναι λοιπόν μάλλον αφελές να επικρατεί η άποψη ότι η επόμενη ημέρα στον πάγκο της ομάδας κι αν αυτή θα τον περιλαμβάνει στο συγκεκριμένο πόστο, θα καθοριστεί από την εικόνα που η Ένωση θα έχει αγωνιστικά στα πλέι οφς και στα εναπομείναντα ματς Κυπέλλου.

Εξυπακούεται ότι, το πώς θα παρουσιαστεί στα πιο κρίσιμα και καθοριστικά παιχνίδια της σεζόν, θα παίξει το ρόλο του στην ψυχολογία του Δημήτρη Μελισσανίδη, όμως δεν είναι νορμάλ το σκεπτικό της ΑΕΚ για το αν θέλει ή όχι τον Χιμένεθ στην επόμενη σελίδα της, να εξαρτάται από τα αποτελέσματα αυτά καθεαυτά, όσο άσχημα ή καλά μπορεί να είναι στη συνέχεια.

Ούτε η ενδεχόμενη αποτυχία αλλά ούτε και μία τρομερή όσο και ανέλπιστη -για τα καταθλιπτικά δεδομένα της ομάδας αυτή την εποχή- επιτυχία με την κατάκτηση του Κυπέλλου και της δεύτερης θέσης στα πλέι οφ, πρέπει να αποτελούν τα βασικά κριτήρια της απόφασης για το αν ο Ισπανός θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας και μετά το καλοκαίρι.

Το θέμα είναι να έχουν κατασταλάξει στην ΑΕΚ αν το ποδόσφαιρο που ξέρει να παρουσιάζει ο Χιμένεθ και η φιλοσοφία του γενικότερα, ταιριάζουν σε αυτό που το club θέλει να εμφανίζει στα γήπεδα και κατά πόσο θα τον στηρίξουν με σοβαρές μεταγραφές στην περίπτωση που επιλέξουν να συνεχίσουν μαζί του.

Το να λέμε τώρα ότι κρίνεται από την πορεία της ομάδας στα τελευταία ματς της σεζόν, είναι τουλάχιστον αφελές όσο κι αν τα αποτελέσματα παίζουν το ρόλο τους στο ποδόσφαιρο και στην αξιολόγηση ενός προπονητή. Όχι όμως για τον συγκεκριμένο… Όταν αποφασίζεις να του δώσεις συμβόλαιο 1,5 έτους και τον ξέρεις τόσο καλά, το κάνεις επειδή τον πιστεύεις για την επόμενη ημέρα και όχι για τον κρίνεις στο πρώτο εξάμηνο.

Είναι επίσης ένα ερώτημα το τι πραγματικά έχει υπογράψει ο Χιμένεθ ενόψει επόμενης σεζόν. Αν δηλαδή υπάρχει όντως κλειστό συμβόλαιο για ενάμιση έτος ή αν έχει προβλεφθεί το σπάσιμο της συμφωνίας με κάποια αποζημίωση. Ή και με καθόλου αποζημίωση… Ή με αποπληρωμή όλου του συμβολαίου και για το επόμενο έτος. Ή τέλος πάντων αν υπάρχει υπογεγραμμένη συμφωνία που προβλέπει συνεργασία έξι μηνών και οι δύο πλευρές έχουν συναποφασίσει να ξαναδούν μαζί το θέμα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο ΚΟΝΕ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ

Εξυπακούεται και έτσι πρέπει να είναι, όπως ακριβώς πρέπει δηλαδή να ισχύει σε κάθε ποδοσφαιρικό οργανισμό που σέβεται τον τεχνικό διευθυντή του, ότι ο Παναγιώτης Κονέ θα έχει κυρίαρχο λόγο στην απόφαση για τον Χιμένεθ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ σε αυτή τη φάση παρουσιάζεται αναποφάσιστος.

Υπάρχουν πράγματα τα οποία τον έχουν προβληματίσει στον προπονητή, όπως για παράδειγμα η διαχείριση του έμψυχου υλικού και κάποιες περίεργες αποφάσεις σαν αυτές στο παιχνίδι με το Βόλο, από την άλλη όμως υπάρχουν και τα καλά της συνεργασίας, την οποία ο νυν τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ έχει βιώσει κι ως ποδοσφαιριστής υπό τις οδηγίες του Χιμένεθ.

Βέβαια είναι αλλιώς να το ζεις μέσα από τα αποδυτήρια ως ποδοσφαιριστής, δηλαδή ως εκείνος που πρέπει πάντα να υπακούει τις οδηγίες του τεχνικού και διαφορετικά από άλλο πόστο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό κουβαλά την ευθύνη της απόφασης, όταν κοινώς κατέχει τη θέση του ανθρώπου που οφείλει να κρίνει τον προπονητή. Σημασία έχει ότι ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ όπως και κατά το παρελθόν είχε πράξει με τους προηγούμενους τεχνικούς διευθυντές της ομάδας, θα λάβει σοβαρά υπόψιν του την εισήγηση του Κονέ για το αν θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Αν όχι, τότε ο Κονέ θα είναι αυτός ο οποίος θα πάρει στους ώμους του το βάρος της ευθύνης για τον επόμενο, όπως κατά το παρελθόν είχαν κάνει ο Μαϊστόροβιτς με τον Μοράις, ο Λυμπερόπουλος με τον Καρντόσο και ο Ίβιτς με τον Καρέα. Για να πάρει τα πάνω του ο Κονέ και να λειτουργήσει ως κανονικός τεχνικός διευθυντής, θα πρέπει να έχει και τις ελευθερίες που απαιτούνται καθώς επίσης και λόγο στις καίριες ποδοσφαιρικές αποφάσεις.

Photo Credits: Eurokinissi